Ketoletut

Ketoletut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Ketoletut

Viljattomat letut on helppo valmistaa korvaamalla vehnäjauhot mantelijauheella. Nämä letut sopivat vilja-allergiselle tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle jälkiruoaksi kermavaahdon ja marjojen kera tai miksei suolaisilla täytteillä täytettynä myös kunnon ateriaksi.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset8 isoa lettua

8 isoa lettua
2 dl
3
kananmunaa
1 dl
mantelijauhetta
1 rkl
psylliumia
ripaus
suolaa
2 dl
kivennäisvettä

Paistamiseen

2 - 3 rkl

Ohje

  1. Sekoita kerma ja kanamunat hyvin yhteen. Lisää mantelijauhe, psylliuma ja suola. Anna tekeytyä muutama min.
  2. Lisää juuri ennen paistamista kivennäisvesi, se tekee taikinasta kuohkean. Paista taikinasta voissa pieniä tai isoja lettuja.
  3. Tarjoa halutessasi kermavaahdon ja marjojen kera.
Vinkki

Vinkki

Halutessasi voit täyttää letut suolaisilla täytteillä, kuten kinkkutahnalla, savulohella tai tonnikalalla sekä kasviksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.