Joulubrita

Joulubrita
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Joulubrita

Aromikasta mustaherukkaa, kardemumman kotoisuutta, rapeaa marenkia ja pehmeän makeaa kinuskia. Siinäpä ainekset tämän vuoden herkullisimpaan kakkuun. Nimestään huolimatta joulubrita kannattaa ottaa tarjoiluihin läpi syksyn ja talven.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
2 h
uunissa
15 min
Yhteensä
2 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

200 g
1 ½ dl
sokeria
3
keltuaista
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl

Marenki

3
valkuaista
2 dl
sokeria
1 rkl
valkoviinietikkaa
25 g
tummaa suklaata
1 dl (50 g)
kuorellisia mantelilastuja

Täytteet

2 prk (à 2,5 dl)
300 g
mustaherukoita
2 - 3 rkl
sokeria
1 rkl
chia-siemeniä
1 tl
kardemummaa

Koristeluun

mustaherukoita ja tuoretta viikunaa

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille kolmeksi ympyräksi (ø 18 - 20 cm) rengasvuokien sisään. (Voit myös tehdä ohjeella yhden uunipellillisen.)
  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Sekoita joukkoon lopuksi etikka. Lusikoi marenki aaltoilevasti pohjan päälle. Valuta pinnalle sulatettua suklaata ja marmoroi lusikan kärjellä. Ripota mantelilastut pinnalle. Paista kiertoilmalla 170 asteessa 15 min. Anna pohjien jäähtyä hyvin.
  3. Keitä mustaherukoita, sokeria ja chian-siemeniä keskilämmöllä 10 min. Mausta ja anna jäähtyä hyvin.
  4. Kokoa kakku. Jos teit pohjan pellillisenä, leikkaa se kolmeen osaan. Vatkaa kinuskikerma jämäkäksi vaahdoksi. Nosta pohja tarjoiluvadille varoen. Levitä puolet kinuskikermasta ja mustaherukkahillokkeesta pohjalle. Nosta toinen pohja päälle ja täytä samoin. Nosta kolmas britapohja kanneksi. Koristele herukoilla ja viikunoilla. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
330 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›