Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulubrita

Aromikasta mustaherukkaa, kardemumman kotoisuutta, rapeaa marenkia ja pehmeän makeaa kinuskia. Siinäpä ainekset tämän vuoden herkullisimpaan kakkuun. Nimestään huolimatta joulubrita kannattaa ottaa tarjoiluihin läpi syksyn ja talven.

Joulubrita
Joulubrita

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 25 g tummaa suklaata
  • 50 g (1 dl) kuorellisia mantelilastuja

Täytteet

  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 300 g mustaherukoita
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 1 tl kardemummaa

Koristeluun

  • 0 kg mustaherukoita ja tuoretta viikunaa

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille kolmeksi ympyräksi (ø 18 - 20 cm) rengasvuokien sisään. (Voit myös tehdä ohjeella yhden uunipellillisen.)
  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Sekoita joukkoon lopuksi etikka. Lusikoi marenki aaltoilevasti pohjan päälle. Valuta pinnalle sulatettua suklaata ja marmoroi lusikan kärjellä. Ripota mantelilastut pinnalle. Paista kiertoilmalla 170 asteessa 15 min. Anna pohjien jäähtyä hyvin.
  3. Keitä mustaherukoita, sokeria ja chian-siemeniä keskilämmöllä 10 min. Mausta kardemummalla ja anna jäähtyä hyvin.
  4. Kokoa kakku. Jos teit pohjan pellillisenä, leikkaa se kolmeen osaan. Vatkaa kinuskikerma jämäkäksi vaahdoksi. Nosta pohja tarjoiluvadille varoen. Levitä puolet kinuskikermasta ja mustaherukkahillokkeesta pohjalle. Nosta toinen pohja päälle ja täytä samoin. Nosta kolmas britapohja kanneksi. Koristele herukoilla ja viikunoilla. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 306 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 31,1 g
Rasva 17,9 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustaherukoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search