Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulubrita

Aromikasta mustaherukkaa, kardemumman kotoisuutta, rapeaa marenkia ja pehmeän makeaa kinuskia. Siinäpä ainekset tämän vuoden herkullisimpaan kakkuun. Nimestään huolimatta joulubrita kannattaa ottaa tarjoiluihin läpi syksyn ja talven.

Joulubrita
Joulubrita

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 25 g tummaa suklaata
  • 50 g (1 dl) kuorellisia mantelilastuja

Täytteet

  • 4 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 300 g mustaherukoita
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 1 tl kardemummaa

Koristeluun

  • 0 kg mustaherukoita ja tuoretta viikunaa

Ohje

  1. Tee ensin pohja. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää voi-keltuaisseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  2. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Keitä mustaherukoita, sokeria ja chian-siemeniä keskilämmöllä 10 min. Mausta kardemummalla ja anna jäähtyä hyvin.
  4. Kokoa kakku. Jos teit pohjan pellillisenä, leikkaa se kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja kreemi jämäkäksi vaahdoksi. Nosta pohja tarjoiluvadille varoen. Levitä puolet kinuskikermasta ja mustaherukkahillokkeesta pohjalle. Nosta toinen pohja päälle ja täytä samoin. Nosta kolmas britapohja kanneksi. Koristele herukoilla ja viikunoilla. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 291 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 27,7 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustaherukoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search