Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Red Velvet -kääretorttu

Tämä juhlapöydän katseenvangitsija kätkee sisäänsä ripauksen joulun tunnelmaa. Red velvet -kakusta inspiroituneessa kääretortussa samettinen kaakaopohja kietoutuu yhteen valkosuklaan ja piparmintun kanssa, luoden vastustamattoman makuparin.

Red Velvet -kääretorttu
Red Velvet -kääretorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 1¾ dl sokeria
  • 2 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2-3 rkl punaista elintarvikeväriä

Piparminttutäyte

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1-2 tl piparminttuaromia
  • 100 g valkosuklaata, rouhittuna
  • 0 kg piparmintunmakuisia karkkikeppejä

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maito, viinietikka ja elintarvikeväri. Kääntele joukkoon kuivat aineet.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25x40cm). Paista 175 asteessa 12-15 min. Kumoa pohja tomusokerilla sirotetulle puhtaalle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja Jätä jäähtymään peitettynä.
  4. Vatkaa mascarpone ja kerma vaahdoksi. Mausta vaahto sokerilla ja piparminttuaromilla. Levitä puolet vaahdosta jäähtyneen pohjan päälle. Levitä suklaarouhe vaahdon pinnalle. Kääri kääretorttu rullalle pitkältä sivulta aloittaen.
  5. Levitä loppu vaahto kääretortun pinnalle. Koristele karkkikepeillä tai polkkakarkeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 329 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 22,7 g
Rasva 24,2 g
Tyydyttynyt rasva 13,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • piparmintunmakuisia karkkikeppejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search