Vaniljakääretorttu

Vaniljakääretorttu
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vaniljakääretorttu

Vaniljakääretorttu

Yksinkertaisuus on kaunista! Vaniljakääretorttu ei väreillä tai makujen sinfonioilla koreile, mutta suorittaa varmasti sen minkä lupaa. Pehmoinen ja sopivan kostea kääretorttu lempeän vaniljan makuisena maistuu useimmille taaperosta vaariin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
30 min
uunissa
10 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
33 arvostelua

Ainekset16 palaa

16 palaa

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (200 g)

Pinnalle

1 prk (200 g)
1 dl
nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi nostellen joukkoon.
  3. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8 min.
  4. Ota toinen leivinpaperi ja sirottele sille sokeria. Kumoa paistunut kääretorttulevy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi varoen ja anna levyn jäähtyä.
  5. Levitä kreemit tasaisesti torttulevylle. Kääri lyhyeltä sivulta tiiviiksi rullaksi.
  6. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä. Levitä seos tortun pinnalle ja koristele nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.