Siirry sisältöön
Vaniljakääretorttu

Vaniljakääretorttu

Yksinkertaisuus on kaunista! Vaniljakääretorttu ei väreillä tai makujen sinfonioilla koreile, mutta suorittaa varmasti sen minkä lupaa. Pehmoinen ja sopivan kostea kääretorttu lempeän vaniljan makuisena maistuu useimmille taaperosta vaariin.

Vaniljakääretorttu

Ainekset

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon

Pinnalle

  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi nostellen joukkoon.
  3. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8 min.
  4. Ota toinen leivinpaperi ja sirottele sille sokeria. Kumoa paistunut kääretorttulevy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi varoen ja anna levyn jäähtyä.
  5. Levitä kreemit tasaisesti torttulevylle. Kääri lyhyeltä sivulta tiiviiksi rullaksi.
  6. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä. Levitä seos tortun pinnalle ja koristele nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 34,7 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search