Siirry sisältöön
Runebergin kääretortut

Runebergin kääretortut

Runebergin tortut on perinteinen talvinen herkku, josta ei makua puutu. Perinteisen Runebergintorttuvuoan puuttuessa, saa saman makumaailman helposti tekemällä Runebergin kääretortun ja nostamalla torttuleivokset pystyyn esikuvansa tapaan. Tätä herkullista versiota kannattaa kokeilla!

Runebergin kääretortut

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 2-3 rkl punssia

Pinnalle

  • 0 kg vadelmia

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele vaahdon joukkoon.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min.
  4. Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi, mausta halutesssasi punssilla.
  6. Levitä 1/3 vaahdosta pohjalle. Leikkaa levy leveyssuunnassa kahteen osaan. Kääri kaksi rullaa pitkältä sivulta leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle. Leikkaa rullat viiteen palaan.
  7. Anna maustua hetken kylmässä ennen tarjoilua.
  8. Pursota loppu vaahto torttujen päälle ja koristele vadelmilla (tai vadelmahillolla).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 256 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 24,4 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vadelmia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search