Runebergin kääretortut

Runebergin kääretortut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Runebergin kääretortut

Runebergin kääretortut

Runebergin tortut on perinteinen talvinen herkku, josta ei makua puutu. Perinteisen Runebergintorttuvuoan puuttuessa, saa saman makumaailman helposti tekemällä Runebergin kääretortun ja nostamalla torttuleivokset pystyyn esikuvansa tapaan. Tätä herkullista versiota kannattaa kokeilla!

Valmistusaika

Työaika
30 min
vetäytyminen
1 h
uunissa
10 min
jäähdytys
1 h
Yhteensä
2 h 40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
fariinisokeria
¾ dl
mantelijauhetta
2 rkl
perunajauhoja
½ dl
mantelirouhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
vadelmahilloa
1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
( 2 - 3 rkl
punssia )

Pinnalle

vadelmia

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele vaahdon joukkoon.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min.
  4. Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi, mausta halutesssasi punssilla.
  6. Levitä 1/3 vaahdosta pohjalle. Leikkaa levy leveyssuunnassa kahteen osaan. Kääri kaksi rullaa pitkältä sivulta leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle. Leikkaa rullat viiteen palaan.
  7. Anna maustua hetken kylmässä ennen tarjoilua.
  8. Pursota loppu vaahto torttujen päälle ja koristele vadelmilla (tai vadelmahillolla).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.