Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenahyve-kääretorttu

Tässä omenakääretortussa yhdistyy omenahyvekakun tutut maut - marenki, vaniljavaahto ja omenahilloke.

Omenahyve-kääretorttu
Omenahyve-kääretorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Omenahillo

  • 250 g omenoita, hapan lajike
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1½ dl hillosokeria

Täyte

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä

Ohje

  1. Aloita hillosta. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Lisää omena, vesi ja sitruunamehu kattilaan. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää sokeri, kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna poreilla 10 min.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille noin 25 x 35 cm:n levyksi.
  3. Vaahdota valkuaiset puhtaalla sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle.
  4. Kypsennä pohjaa 150-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.
  5. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Levitä kermaseos pohjan pinnalle. Levitä omenahillo kerman pinnalle. Kääri kääretorttu rullalle pitkältä sivulta aloittaen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 36,8 g
Rasva 11,3 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search