Banoffee-kääretorttu

Banoffee-kääretorttu
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Banoffee-kääretorttu

Banoffee-kääretorttu

Banoffee on alkujaan englantilainen jälkiruokapiiras. Tässä ohjeessa banoffeen voittamaton makuyhdistelmä kinuski, banaani ja kermavaahto kääräistään suklaisen kääretortun väliin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
30 min
uunissa
8 min
jäähdytys
15 min
Yhteensä
1 h 23 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
1111 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa

Kääretorttupohja

4
kananmunaa
1½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
½ dl
kaakaojauhetta

Täyte

1 prk
1 - 2
banaania
1 prk (3,3 dl)

Pinnalle

kuivattuja banaanilastuja

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi seos vaahtoon ja sekoita varovasti käännellen.
  3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin. 8 min.
  4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinaperille ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  5. Levitä kreemi jäähtyneelle pohjalle. Viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi ja levitä kreemin päälle. Vaahdota kerma. Ota pieni määrä kermavaahtoa syrjään koristelua varten. Levitä loppu vaahto kääretorttulevylle banaanien päälle.
  6. Kääri pitkältä sivulta rullaksi ja nosta tarjoiluastialle. Siirrä peitettynä kylmään tekeytymään.
  7. Viimeistele kermapursotuksin sekä kuivatuilla banaanilastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.