Pätkiskakku

Pätkiskakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pätkiskakku

Pätkiskakku

Pätkiksen makuinen ja näköinen kääretorttu on helppo ja mehevä juhlapöydän herkku. Tätä ei voi suklaanystävä vastustaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
10 min
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kääretorttupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

2 prk ( à 2,5 dl)
1 prk
1 pussia (à 140 g)
Pätkis mini bites -suklaamakeisia rouhittuna

Koristelu

2
Pätkis suklaapatukkaa

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää seos vaahtoon kevyesti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa n. 6 min. Kumoa torttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna torttupohjan jäähtyä.
  3. Ota suklaakermasta talteen ½ dl koristelukastiketta varten. Vaahdota loppu suklaakerma ja rahka kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä puolet vaahdosta torttulevylle. Levitä rouhitut Pätkis suklaat täytteen päälle. Rullaa kääretortuksi. Levitä loput täytteet pinnalle rennosti. Anna tekeytyä hetki kylmässä.
  4. Laita talteenotettu ½ dl suklaakermaa kattilaan ja lisää yksi Pätkis suklaapatukka rouhittuna joukkoon. Keitä kastikkeeksi n. 5 minuuttia. Jäähdytä hetki. Valuta suklaakastiketta kääretortun pinnalle ja suikaloi lopuksi suklaapatukasta lastuja kakun päälle. Suklaalastut saat helposti tehtyä kuorimaveistä apuna käyttäen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›