Pätkiskakku

Pätkiskakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pätkiskakku

Pätkiskakku

Pätkiksen makuinen ja näköinen kääretorttu on helppo ja mehevä juhlapöydän karkkikakku. Tätä ei voi suklaanystävä vastustaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
10 min
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
2626 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kääretorttupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

1 prk (3,3 dl)
150 g
tummaa suklaata sulatettuna
1 prk
1 pussia (à 140 g)
Pätkis mini bites -suklaamakeisia rouhittuna

Koristelu

1
Pätkis suklaapatukkaa
suklaakastiketta

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää seos vaahtoon kevyesti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa n. 6 min. Kumoa torttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna torttupohjan jäähtyä.
  3. Vaahdota kerma ja lisää sulatettu suklaa sekä rahka. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet vaahdosta torttulevylle. Levitä rouhitut Pätkis-suklaat täytteen päälle. Rullaa kääretortuksi. Levitä loppu täyte pinnalle rennosti. Anna tekeytyä hetki kylmässä.
  4. Koristele suklaakastikkeella ja Pätkislastuilla. Pätkislastut saat helposti tehtyä kuorimaveistä apuna käyttäen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
297 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.