Jouluhalko

Jouluhalko

40 min
keskitaso
304 kcal / 100g
12
14

Jouluhalko eli Bûche de Noël on perinteinen ranskalainen joululeivonnainen. Halko on saanut nimensä puunrunkoa muistuttavasta ulkonäöstään. Halon olemme täyttäneet jouluisin mauin. Katso ohjeesta myös valmistusvideo!

Ainekset

10 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
vadelmahilloa
2 dl
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
1 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

100 g
tummaa suklaata
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
1 dl

Ohje

  1. Katso ensin leivonnaisen valmistusvideo:
  2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
  3. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.
  4. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmahillo.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri.
  6. Levitä seos pohjalle. Jätä 5 cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksantynkiä" ja asettele ne rullan päälle tai sivulle.
  7. Valmista kuorrutus: Sulata suklaa. Sekoita rahkan joukkoon. Lisää viimeiseksi joukkoon vaahdotettu kerma. Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle. Vedä haarukalla puunkuorta muistuttavat kuviot kuorrutukseen. Sihtaa päälle kaakaojauhetta siivilän läpi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
17 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)