
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.44
tähteä viidestä
9 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 dl
vadelmahilloa
- 1 dl omena-, aprikoosi- tai luumumarmeladia
Voit kokeilla myös -
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
-
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
Voit kokeilla myös -
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
1 tl
vaniljasokeria
-
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
Voit kokeilla myös -
Pinnalle
- 100 g tummaa suklaata
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
-
1 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin leivonnaisen valmistusvideo:
- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.
- Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmahillo.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri.
- Levitä seos pohjalle. Jätä 5 cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksantynkiä" ja asettele ne rullan päälle tai sivulle.
- Valmista kuorrutus: Sulata suklaa. Sekoita rahkan joukkoon. Lisää viimeiseksi joukkoon vaahdotettu kerma. Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle. Vedä haarukalla puunkuorta muistuttavat kuviot kuorrutukseen. Sihtaa päälle kaakaojauhetta siivilän läpi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
256 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
27,7 g
Rasva
13,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa