Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin Tyrni crème caramel

Paahtovanukas eli Crème caramel on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Tyrni tuo jälkiruokaan ihanaa hapokkuutta, joka tasapainottaa sen makeutta ja kermaisuutta.

Reseptiyhteistyö @teemulaurell
Teemu Laurellin Tyrni crème caramel
Teemu Laurellin Tyrni crème caramel

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Karamelli

  • 75 g sokeria
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • 3 rkl vettä
  • 3 rkl tyrnimehua
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2½ dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 3 keltuaista
  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 0 kg tyrnimarjoja

Ohje

  1. Yhdistä kattilassa sokeri ja glukoosi. Aloita sokereiden karamellisointi miedolla lämmöllä ja älä sekoita turhaan ettei sokeri paakkuunnu. Kun sokeri hieman sulaa ja karamellisoituu reunasta, voit sekoittaa varovasti. Anna koko sokerin karamellisoitua ja lisää tämän jälkeen vesi ja tyrnimehu. Sekoita, kunnes sokerit ovat täysin liuenneet joukkoon.
  2. Anna liemen hetki jäähtyä ja kaada uunin kestävien vuokien pohjalle sokerilientä, kunnes vuoan pohja peittyy.
  3. Yhdistä kattilassa kerma, maito sekä sokeri. Kuumenna seosta hiljalleen, kunnes seos kiehahtaa.
  4. Kaada seos kanamunien päälle kokoajan sekoittaen kunnes kaikki seos on lisätty.
  5. Kaada seos reilun desilitran vetäviin pieniin vuokiin. Jos vuoka on laakea, niin paistoaika on noin 10 minuuttia vähemmän.Laita vuoat uunipelille ja kypsennä uunissa 90 asteessa noin 60-70 minuuttia tai kunnes vanukas on täysin hyytynyt.
  6. Anna levätä rauhassa jääkaapissa mielellään yön yli jotta karamelli sulaa vuoan pohjalle.
  7. Koristele muutamalla kokonaisella tyrnimarjalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 19,8 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tyrnimarjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search