
Valmistusaika
Aktiivinen
1 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
46 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Flatbread
- 1-2 puikulaperunaa
- 2 dl lämmintä vettä
- 1 tl sokeria
- 2 tl kuivahiivaa
-
1 dl
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rkl
Valio normaalisuolaista voita, sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2½ tl suolaa
- 1 rkl sormisuolaa
- 0 kg rypsiöljyä paistamiseen
Voissa paistetut metsäsienet
- 1 l metsäsieniä, sesongin sieniä esim. vaaleaorakasta
- 1 rkl rypsiöljyä
-
1 rkl
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ripaus suolaa
- 5 oksaa tuoretta timjamia
Tarjoiluun
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2-3 rkl puolukoita
- 2-3 oksaa tuoretta timjamia
Jaa resepti
Ohje
Flatbread
- Laita puikulaperunat kypsymään kiehuvaan, suolattuun veteen. Soseuta kypsät perunat tasaiseksi.
- Mittaa kulhoon 42-asteinen vesi, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita ja anna levätä 10 minuuttia.
- Lisää hiivaseoksen joukkoon jogurtti, voi, soseutetut peruna ja jauhot.
- Lisää suola ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä hieman tarttuvaksi, mutta jos taikina tuntuu todella tahmealta, voit lisätä hieman jauhoa.
- Anna taikinan kohta 60–90 minuuttia, kunnes taikinan koko on tuplaantunut.
- Lisää taikinan pintaan hieman jauhoja ja vaivaa tasaiseksi.
- Jaa taikina 6–8 osaan ja painele noin 3 cm paksuisiksi pyöreiksi leiviksi.
- Lisää pannulle öljyä ja kuumenna pannu. Paista leipiä molemmin puolin noin 1–2 minuuttia.
- Ripottele hieman sormisuolaa leipien pintaan.
Voissa paistetut metsäsienet
- Puhdista sienet ja pilko tarvittaessa pienemmiksi.
- Esilämmitä pannu ja lisää öljy.
- Laita sienet pannulle. Paista 3–4 minuuttia keskikovalla lämmöllä.
- Lisää joukkoon voi ja timjami. Mausta suolalla.
Tarjoilu
- Tarjoile leivät crème fraîchen, puolukoiden, voissa paistettujen sienien sekä tuoreen timjamin kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
142 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
3,8 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
3,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- rypsiöljyä
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.