Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin flatbread

Puikulaperunalla tuunattu flatbread valmistuu näppärästi kotona tai nuotiolla. Viimeistele leivät voissa paistetuilla metsäsienillä ja crème fraîchella.

Teemu Laurellin flatbread
Teemu Laurellin flatbread

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Flatbread

  • 1-2  puikulaperunaa
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 dl
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl
    Valio normaalisuolaista voita, sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2½ tl suolaa
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 0 kg rypsiöljyä paistamiseen

Voissa paistetut metsäsienet

  • 1 l metsäsieniä, sesongin sieniä esim. vaaleaorakasta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ripaus suolaa
  • 5 oksaa tuoretta timjamia

Tarjoiluun

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2-3 rkl puolukoita
  • 2-3 oksaa tuoretta timjamia

Ohje

Flatbread

  1. Laita puikulaperunat kypsymään kiehuvaan, suolattuun veteen. Soseuta kypsät perunat tasaiseksi.
  2. Mittaa kulhoon 42-asteinen vesi, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita ja anna levätä 10 minuuttia.
  3. Lisää hiivaseoksen joukkoon jogurtti, voi, soseutetut peruna ja jauhot.
  4. Lisää suola ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä hieman tarttuvaksi, mutta jos taikina tuntuu todella tahmealta, voit lisätä hieman jauhoa.
  5. Anna taikinan kohta 60–90 minuuttia, kunnes taikinan koko on tuplaantunut.
  6. Lisää taikinan pintaan hieman jauhoja ja vaivaa tasaiseksi.
  7. Jaa taikina 6–8 osaan ja painele noin 3 cm paksuisiksi pyöreiksi leiviksi.
  8. Lisää pannulle öljyä ja kuumenna pannu. Paista leipiä molemmin puolin noin 1–2 minuuttia.
  9. Ripottele hieman sormisuolaa leipien pintaan.

Voissa paistetut metsäsienet

  1. Puhdista sienet ja pilko tarvittaessa pienemmiksi.
  2. Esilämmitä pannu ja lisää öljy.
  3. Laita sienet pannulle. Paista 3–4 minuuttia keskikovalla lämmöllä.
  4. Lisää joukkoon voi ja timjami. Mausta suolalla.

Tarjoilu

  1. Tarjoile leivät crème fraîchen, puolukoiden, voissa paistettujen sienien sekä tuoreen timjamin kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 12,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 3,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rypsiöljyä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search