Puolukkakukko

Puolukkakukko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puolukkakukko

Puolukkakukko

Mustikkakukko on vanha suomalainen perinneherkku. Mutta ruiskuoren alle voi kätkeä mustikoiden sijasta myös puolukoita. Puolukkakukon ihanan herkullista makua on mahdoton kuvata, se täytyy kokea!

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

200
¾ dl
ruokokidesokeria
3 dl
ruisjauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

5 dl
pakastepuolukoita
¾ dl
ruokokidesokeria
dl (0,3 dl)
perunajauhoja

Tarjoiluun

1 prk (200 g)
2 dl

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja ruokokidesokeri. Lisää ruisjauho-vehnäjauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikinasta n. 3/4 uunivuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Säästä loppu taikina päälle.
  3. Sulata pakastepuolukat.
  4. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos vuokaan taikinan päälle. Kaaviloi loppu taikina leivinpaperin päällä n. 1 cm:n vahvuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla sydämiä tai leivinpyörällä nauhoja. Lisää puolukoiden päälle.
  5. Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 40 min tai kunnes kypsä. Tarkkaile kypsymistä. Peitä, jos pinta alkaa tummua.
  6. Sekoita vaniljarahkaan vaniljakastike. Tarjoa kastikkeena lämpimän Puolukkakukon kanssa.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät tuoreita puolukoita, lisää niiden joukkoon vain 1 rkl perunajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
275 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.