Puolukkakukko

Puolukkakukko

1 h
keskitaso
275 kcal / 100g
0
0

Mustikkakukko on vanha suomalainen perinneherkku. Mutta ruiskuoren alle voi kätkeä mustikoiden sijasta myös puolukoita. Puolukkakukon ihanan herkullista makua on mahdoton kuvata, se täytyy kokea!

Ainekset

8 annosta

Pohja

200
¾ dl
ruokokidesokeria
3 dl
ruisjauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

5 dl
pakastepuolukoita
¾ dl
ruokokidesokeria
¼ dl (0,3 dl)
perunajauhoja

Tarjoiluun

1 prk (200 g)
2 dl

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja ruokokidesokeri. Lisää ruisjauho-vehnäjauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikinasta n. 3/4 uunivuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Säästä loppu taikina päälle.
  3. Sulata pakastepuolukat.
  4. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos vuokaan taikinan päälle. Kaaviloi loppu taikina leivinpaperin päällä n. 1 cm:n vahvuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla sydämiä tai leivinpyörällä nauhoja. Lisää puolukoiden päälle.
  5. Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 40 min tai kunnes kypsä. Tarkkaile kypsymistä. Peitä, jos pinta alkaa tummua.
  6. Sekoita vaniljarahkaan vaniljakastike. Tarjoa kastikkeena lämpimän Puolukkakukon kanssa.

Vinkki

Jos käytät tuoreita puolukoita, lisää niiden joukkoon vain 1 rkl perunajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
275 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
15 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)