
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
- 200 g herukoita
Lisäksi
- 1 kananmuna voiteluun
- 1½ rkl raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Nypi voi ja kuivat ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja painele tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna puolisen tuntia.
- Kauli taikina leivinpaperilla muutaman millin paksuiseksi levyksi.
- Levitä vaniljakreemi taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Lisää kreemin päälle marjat.
- Taittele reunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunoille raesokeria. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
35,1 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa