Helppo herukkapiiras

Helppo herukkapiiras
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Helppo herukkapiiras

Helppo herukkapiiras

Kirpakka herukkapiiras valmistetaan galetten tyyliin pellillä. Ohut ja rapea pohja täyttyy makealla vaniljakreemillä sekä erivärisillä herukoilla. Piiraan reunaa rapeuttaa ja makeuttaa klassinen raesokeri.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

1 prk (200 g)
200 g
herukoita

Lisäksi

1
kananmuna voiteluun
1 ½ rkl
raesokeria

Ohje

  1. Nypi voi ja kuivat ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja painele tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina leivinpaperilla muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Levitä vaniljakreemi taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Lisää kreemin päälle marjat.
  4. Taittele reunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunoille raesokeria. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
276 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.