Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punaherukkapiirakka

Punaherukoiden raikkaus ja makoisa piirakkapohja tekevät tästä ohjeesta kertakaikkisen hyvän. Marjapiirakan herkullisuus rakentuu puhtaista ja selkeistä mauista. Tuo kesä pöytääsi milloin vain, sillä viinimarjoja löytyy pakastealtaista ympäri vuoden!

Punaherukkapiirakka
Punaherukkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • ½ rasia (à 500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 5 dl (300 g) punaherukoita, pakaste
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria

Lisäksi

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

Pohja

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kerma.
  2. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita.
  3. Levitä taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte

  1. Sekoita rahka, kerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä piirakkapohjalle.
  2. Pyöritä kohmeiset marjat perunajauhossa ja sokerissa. Levitä piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle myös kulhon pohjalle jäänyt sokeri-perunajauhoseos.
  3. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä.

Lisäksi

  1. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Tarjoa piirakan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 249 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 26,3 g
Rasva 13,1 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search