Punaherukkapiirakka

Punaherukkapiirakka

Punaherukoiden raikkaus ja makoisa piirakkapohja tekevät tästä ohjeesta kertakaikkisen hyvän. Marjapiirakan herkullisuus rakentuu puhtaista ja selkeistä mauista. Tuo kesä pöytääsi milloin vain, sillä punaherukoita löytyy pakastealtaista ympäri vuoden!

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
½ dl
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (250 g)
1 dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Pinnalle

300 g (5 dl)
punaherukoita , pakaste
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
sokeria

Lisäksi

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Pohja

  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kerma.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita.
  4. Levitä taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  5. Täyte

  6. Sekoita rahka, kerma, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä piirakkapohjalle.
  7. Pyöritä kohmeiset marjat perunajauhossa ja sokerissa. Levitä piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle myös kulhon pohjalle jäänyt sokeri-perunajauhoseos.
  8. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä.
  9. Lisäksi

  10. Lisää vaniljasokeri jäljelle jääneen täyteläisen kuohukerman joukkoon suoraan purkkiin. Ravista purkkia käsin, kunnes kerma on hieman paksuununut kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarjoa se piirakan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
269 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)