Punaherukkapiirakka

Punaherukkapiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Punaherukkapiirakka

Punaherukkapiirakka

Punaherukoiden raikkaus ja makoisa piirakkapohja tekevät tästä ohjeesta kertakaikkisen hyvän. Marjapiirakan herkullisuus rakentuu puhtaista ja selkeistä mauista. Tuo kesä pöytääsi milloin vain, sillä viinimarjoja löytyy pakastealtaista ympäri vuoden!

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
½ dl
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

½ prk (à 500 g)
1 dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Pinnalle

300 g (5 dl)
punaherukoita , pakaste
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
sokeria

Lisäksi

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Pohja

  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kerma.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita.
  4. Levitä taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  5. Täyte

  6. Sekoita rahka, kerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä piirakkapohjalle.
  7. Pyöritä kohmeiset marjat perunajauhossa ja sokerissa. Levitä piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle myös kulhon pohjalle jäänyt sokeri-perunajauhoseos.
  8. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä.
  9. Lisäksi

  10. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Tarjoa piirakan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
249 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.