Moderni raparperipiiras

Moderni raparperipiiras

1 h 30 min
keskitaso
251 kcal / 100g
2
1

Alkukesän herkullisimmassa piirakassa maistuu raparperin hapokkuus ja vaniljan pehmeys. Piirakan hehkuvan punainen väri toimii kahvipöydän kaunistajana.

Ainekset

8 annosta

Rahkavoitaikina

125 g
½ prk (à 250 g)
2 rkl
ruokokidesokeria
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Voiteluun

kananmunaa

Päälle

500 g
raparperia
25 g
¾ dl
sokeria
2 tl
vadelmaviinietikkaa
½ tl
kanelia
punaista elintarvikeväriä
1 rasia (200 g)
1 dl

Ohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi, 5 mm paksuksi levyksi. Taita kolmeen osaan siten, että reunat taitetaan keskelle. Poista ylimääräiset jauhot kerrosten välistä. Kauli samaan tapaan vielä kaksi kertaa. Kauli n. 20 x 30 cm levyksi. Nosta leivinpaperille uunipellille. Pistele taikinan keskusta haarukalla. Voitele munalla.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min, kunnes taikina on kauniin ruskea ja kypsä.
  4. Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit n. 15 cm:n paloiksi. Sulata pannussa voi ja sokeri. Lisää etikka ja kaneli. Lisää raparperit ja keitä, kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta raparperit vieri viereen paistetun pohjan päälle.
  5. Keitä pannussa oleva seos siirapiksi. Värjää halutessasi pienellä määrällä elintarvikeväriä. Valuta puolet siirapista raparperien päälle.
  6. Laita tuorejuusto ja kerma kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita loppu raparperisiirappi vaahdon joukkoon kevyesti.
  7. Tarjoa vaahto lämpimän piirakan kanssa.

Vinkki

Voit käyttää piirakan pohjana myös valmista voitaikinaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
17 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)