Moderni raparperipiiras

Moderni raparperipiiras
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Moderni raparperipiiras

Moderni raparperipiiras

Alkukesän herkullisimmassa piirakassa maistuu raparperin hapokkuus ja vaniljan pehmeys. Piirakan hehkuvan punainen väri toimii kahvipöydän kaunistajana.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Rahkavoitaikina

125 g
125 g
2 rkl
ruokokidesokeria
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Voiteluun

kananmunaa

Päälle

500 g
raparperia
25 g
¾ dl
sokeria
2 tl
vadelmaviinietikkaa
½ tl
kanelia
( punaista elintarvikeväriä )
1 rasia (200 g)
1 dl

Ohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi, 5 mm paksuksi levyksi. Taita kolmeen osaan siten, että reunat taitetaan keskelle. Poista ylimääräiset jauhot kerrosten välistä. Kauli samaan tapaan vielä kaksi kertaa. Kauli n. 20 x 30 cm levyksi. Nosta leivinpaperille uunipellille. Pistele taikinan keskusta haarukalla. Voitele munalla.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min, kunnes taikina on kauniin ruskea ja kypsä.
  4. Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit n. 15 cm:n paloiksi. Sulata pannussa voi ja sokeri. Lisää etikka ja kaneli. Lisää raparperit ja keitä, kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta raparperit vieri viereen paistetun pohjan päälle.
  5. Keitä pannussa oleva seos siirapiksi. Värjää halutessasi pienellä määrällä elintarvikeväriä. Valuta puolet siirapista raparperien päälle.
  6. Laita tuorejuusto ja kerma kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita loppu raparperisiirappi vaahdon joukkoon kevyesti.
  7. Tarjoa vaahto lämpimän piirakan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit käyttää piirakan pohjana myös valmista voitaikinaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.