Raparperi-marenkipiiras

Raparperi-marenkipiiras

2 h 40 min
keskitaso
190 kcal / 100g
2
8

Unelman pehmeä ja makea marenki on täydellinen pari aromikkaalle raparperille.

Ainekset

10 annosta
100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
1 - 2 rkl
vettä

Raparperikiisseli

1 kg
raparperia
1 ½ dl
ruokokidesokeria
2 tl
vaniljasokeria
¾ dl
maissitärkkelystä
n. 2 rkl
vettä

Marenki

4
valkuaista
1 ½ dl
sokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 0,5 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta Ø 26 cm:n piirakkavuokaan. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille. Anna ylimääräisen taikinan roikkua reunojen yli, jotta taikina ei vetäydy esipaiston aikana. Pistele pohja haarukalla. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pohja on kypsä.
  3. Leikkaa veitsellä ylimääräinen taikina reunojen myötäisesti pois.
  4. Puhdista ja paloittele raparperi. Laita kattilaan tai korkeareunaiseen paistinpannuun. Lisää sokerit. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
  5. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä. Sekoita raparperikiisselin joukkoon. Keitä muutama min. Anna kiisselin jäähtyä.
  6. Levitä raparperikiisseli kypsän pohjan päälle. Nosta jääkaappiin.
  7. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
  8. Levitä marenki täysin jäähtyneen piirakan pinnalle. Polta marengin pinta kaasupolttimella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)