Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperi-marenkipiiras

Unelman pehmeä ja makea marenki on täydellinen pari aromikkaalle raparperille.

Raparperi-marenkipiiras
Raparperi-marenkipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 rkl vettä

Raparperikiisseli

  • 1 kg raparperia
  • 1½ dl ruokokidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¾ dl maissitärkkelystä
  • 2 rkl vettä

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 1½ dl sokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 0,5 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta Ø 26 cm:n piirakkavuokaan. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille. Anna ylimääräisen taikinan roikkua reunojen yli, jotta taikina ei vetäydy esipaiston aikana. Pistele pohja haarukalla. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pohja on kypsä.
  3. Leikkaa veitsellä ylimääräinen taikina reunojen myötäisesti pois.
  4. Puhdista ja paloittele raparperi. Laita kattilaan tai korkeareunaiseen paistinpannuun. Lisää sokerit. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
  5. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä. Sekoita raparperikiisselin joukkoon. Keitä muutama min. Anna kiisselin jäähtyä.
  6. Levitä raparperikiisseli kypsän pohjan päälle. Nosta jääkaappiin.
  7. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
  8. Levitä marenki täysin jäähtyneen piirakan pinnalle. Polta marengin pinta kaasupolttimella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 28,4 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search