
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
- 1-2 rkl vettä
Raparperikiisseli
- 1 kg raparperia
- 1½ dl ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ dl maissitärkkelystä
- 2 rkl vettä
Marenki
- 4 valkuaista
- 1½ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa 1 h.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 0,5 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta Ø 26 cm:n piirakkavuokaan. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille. Anna ylimääräisen taikinan roikkua reunojen yli, jotta taikina ei vetäydy esipaiston aikana. Pistele pohja haarukalla. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pohja on kypsä.
- Leikkaa veitsellä ylimääräinen taikina reunojen myötäisesti pois.
- Puhdista ja paloittele raparperi. Laita kattilaan tai korkeareunaiseen paistinpannuun. Lisää sokerit. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
- Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä. Sekoita raparperikiisselin joukkoon. Keitä muutama min. Anna kiisselin jäähtyä.
- Levitä raparperikiisseli kypsän pohjan päälle. Nosta jääkaappiin.
- Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
- Levitä marenki täysin jäähtyneen piirakan pinnalle. Polta marengin pinta kaasupolttimella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
171 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
28,4 g
Rasva
4,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa