Raparperi-vaniljajuustokakku

Raparperi-vaniljajuustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Raparperi-vaniljajuustokakku

Raparperi-vaniljajuustokakku

Herkullinen raparperijuustokakku koostuu rapeasta murotaikinasta, mehevästä raparperihillokkeesta ja kermaisesta vaniljajuustokakusta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
jäähdytys
12 h
tekeytyminen
1 h
Yhteensä
14 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
99 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

1 pkt (n. 400 g)
valmista piirakkataikinaa makeaan leivontaan esim. Myllyn Paras

Täytteet

400 g
raparperia
½ dl
sokeria
2 prk (à 200 g)
2 rasiaa (à 200 g)
3
kananmunaa

Koristeluun

raparperia
mansikoita
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Keitä ensin raparperihilloke. Leikkaa raparperit n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna hiljalleen kattilassa, kunnes raparperien neste irtoaa (,jos nestettä ei irtoa lisää kattilaan hiukan vettä). Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on hilloutunut ja paksu.
  2. Kauli sulanut piirakkapohja jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja nosta leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm). Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille, siisti reunat.
  3. Lusikoi pohjalle raparperihilloke ja toinen purkki vaniljakreemiä.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella toinen vaniljakreemi, tuorejuustot ja munat kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 1 h. Laita uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunissa luukku raollaan 1 h. Nosta sitten jääkaappiin peitettynä yön yli.
  6. Koristele raparperisuikaleilla, mansikoilla ja kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.