Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperitäytekakku

Vastaanota kesä kermaisella raparperitäytteisellä täytekakulla. Juhlavan kakun saat kuorrutamalla kakun runsain rahka-kermavaahtopursotuksin.

Raparperitäytekakku
Raparperitäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan ja kostutus

  • 10 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 0 kg
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Raparperitäyte

  • 1½ l (750 g) raparperipaloja
  • 3 dl sokeria
  • 1½ tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 rkl vettä
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ dl vettä

Rahkatäyte ja kuorrutus


Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos kevyesti nostellen.
  2. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun (ø 23 cm) kakkuvuokaan.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 30 min. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.

Täyte ja kuorrutus

  1. Laita raparperit, sokeri, (rosmariini) ja 2 rkl vettä kattilaan. Keitä ilman kantta välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja hajonneet, n. 10 min. Siirrä sivuun.
  2. Sekoita perunajauhot ja vesi (½ dl) tasaiseksi suurukseksi. Kaada se raparperien joukkoon samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen kuumentua, kunnes kuplahtaa. Siirrä sivuun ja jäähdytä kunnolla.
  3. Vaahdota 2 dl kermaa ja 2 prk vaniljarahkaa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi.
  4. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta kakkulevyjä tarvittaessa tilkkasella maitojuomaa (erityisesti reunat). Kostutustarve riippuu raparperien kosteudesta. Täytä molemmat välit raparperi- ja rahkatäytteellä. Kostuta kansilevy päältäpäin maitojuomalla.
  5. Kelmuta kakku ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  6. Vaahdota 4 dl kermaa ja 1 prk vaniljarahkaa kulhossa. Kuorruta kakku kauttaaltaan ja koristele pursotuksin.
  7. Viimeistele kakku juuri ennen tarjoilua esim. sitruunamelissalla, syötävillä kukilla (esim. rautayrtti) ja raparperin kuorikiehkuroilla.

Vinkki

Kuorrutteen määrä on laskettu pursotusta käyttämällä. Levittämällä sitä tarvitaan vähemmän.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 206 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 25,3 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Eila® maitojuomaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search