Raparperitäytekakku

Raparperitäytekakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Raparperitäytekakku

Raparperitäytekakku

Vastaanota kesä kermaisella raparperitäytteisellä täytekakulla. Juhlavan kakun saat kuorrutamalla kakun runsain rahka-kermavaahtopursotuksin.

Valmistusaika

Työaika
1 h
tekeytyminen
12 h
jäähdytys
3 h
Yhteensä
16 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset16 annosta

16 annosta

Kakkupohja

5
kananmunaa
2 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan ja kostutus

nokare
n. 1 rkl
korppujauhoja

Raparperitäyte

1 ½ l (750 g)
raparperipaloja
3 dl
sokeria
( 1 ½ tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna )
2 rkl + ½ dl
vettä
½ dl
perunajauhoja

Rahkatäyte ja kuorrutus

2 + 4 dl
2 + 1 prk (à 200 g)

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos kevyesti nostellen.
  2. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun (ø 23 cm) kakkuvuokaan.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 30 min. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
  4. Täyte ja kuorrutus

  5. Laita raparperit, sokeri, (rosmariini) ja 2 rkl vettä kattilaan. Keitä ilman kantta välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja hajonneet, n. 10 min. Siirrä sivuun.
  6. Sekoita ½ dl vettä ja perunajauhot tasaiseksi suurukseksi. Kaada se raparperien joukkoon samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen kuumentua, kunnes kuplahtaa. Siirrä sivuun ja jäähdytä kunnolla.
  7. Vaahdota 2 dl kermaa ja 2 prk vaniljarahkaa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi.
  8. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta kakkulevyjä tarvittaessa tilkkasella maitojuomaa (erityisesti reunat). Kostutustarve riippuu raparperien kosteudesta. Täytä molemmat välit raparperi- ja rahkatäytteellä. Kostuta kansilevy päältäpäin maitojuomalla.
  9. Kelmuta kakku ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  10. Vaahdota 4 dl kermaa ja 1 prk vaniljarahkaa kulhossa. Kuorruta kakku kauttaaltaan ja koristele pursotuksin.
    https://www.youtube.com/watch?v=fwwmAuBiv5I
  11. Viimeistele kakku juuri ennen tarjoilua esim. sitruunamelissalla, syötävillä kukilla (esim. rautayrtti) ja raparperin kuorikiehkuroilla.
Vinkki

Vinkki

Kuorrutteen määrä on laskettu pursotusta käyttämällä. Levittämällä sitä tarvitaan vähemmän.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
214 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.