
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 varsi (n. 300 g) raparperia
- 1 dl vettä
-
½ dl
sokeria
- ½ dl glukoosisiirappia
Voit kokeilla myös - 2 keltuaista
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa raparperi isoiksi paloiksi. Laita raparperi, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä 10 - 15 min, kunnes raparperi on pehmennyt.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kaada raparperiseos metallikulhoon. Lisää keltuaiset. Kuumenna vesihauteessa, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos sakenee. Anna massan jäähtyä.
- Vaahdota kerma. Lisää jäähtyneeseen massaan nostellen. Peitä kelmulla ja laita kulho pakastimeen.
- Sekoittele massaa n. puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt.
- Tarjoa heti tuoreiden mansikoiden tai marjapiiraiden kanssa.
- Jos tarjoat jäätelöä myöhemmin, siirrä se kannelliseen pakastusrasiaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
156 kcal
Proteiini
1,9 g
Hiilihydraatti
9,5 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa