Raparperijäätelö

Raparperijäätelö

4 h 20 min
keskitaso
172 kcal / 100g
1
1

Jäätelön tekeminen on melko helppoa ja se onnistuu myös ilman jäätelökonetta. Valmistus vaatii hiukan aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee odotuksen.

Ainekset

3 annosta
1 varsi (n. 300 g)
raparperia
1 dl
vettä
½ dl
sokeria
2
keltuaista
2 dl

Ohje

  1. Leikkaa raparperi isoiksi paloiksi. Laita raparperi, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä 10 - 15 min, kunnes raparperi on pehmennyt.
  2. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Kaada raparperiseos metallikulhoon. Lisää keltuaiset. Kuumenna vesihauteessa, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos sakenee. Anna massan jäähtyä.
  4. Vaahdota kerma. Lisää jäähtyneeseen massaan nostellen. Peitä kelmulla ja laita kulho pakastimeen.
  5. Sekoittele massaa n. puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt.
  6. Tarjoa heti tuoreiden mansikoiden tai marjapiiraiden kanssa.
  7. Jos tarjoat jäätelöä myöhemmin, siirrä se kannelliseen pakastusrasiaan.

Vinkki

* Voit käyttää myös pakastettua raparperia. Tällöin keittoaika on lyhyempi.* Voit valmistaa raparperijäätelön myös jäätelökoneessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
14 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)