Raparperi-pullavanukas

Raparperi-pullavanukas

1 h
helppo
148 kcal / 100g
0
0

Englantilainen pullavanukas saa uutta makua ja ryhtiä raparperista. Tarjoa tämä kesäinen herkku vanilja-mansikkakastikeen kanssa täydellisen makunautinnon saavuttamiseksi.

Ainekset

8 annosta
250 g
pullapitkoa
2 ½ dl
2 ½ dl
3
kananmunaa
9 - 10 dl (n. 400 g)
raparperipaloja
1 dl
sokeria
½ dl
mantelilastuja

Vanilja-mansikkakastike

2 dl
1 prk (200 g)
tuoreita mansikoita

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Leikkaa pulla reilun noppakuution kokoisiksi paloiksi.
  2. Sekoita vaniljakastike, maito ja munat kulhossa.
  3. Laita raparperit ja sokeri mikronkestävään kulhoon. Mikrota 1 - 2 min tai kunnes ovat hieman pehmenneet. Sekoita.
  4. Levitä puolet pullapaloista voidellun, laakeahkon uunivuoan pohjalle. Kaada päälle raparperit. Lisää päällimmäiseksi vielä pullakerros.
  5. Kaada munamaitoseos tasaisesti uunivuokaan.
  6. Ripota pinnalle mantelilastut.
  7. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
  8. Valmista kastike yhdistämällä vaniljakastike ja rahka.
  9. Tarjoa vanukas lämpimänä vanilja-mansikkakastikkeen kanssa. Halutessasi tarjoa lisänä tuoreita paloiteltuja mansikoita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
6 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)