Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Bella Tablen raparperi-jogurtti bowl

Bella Tablen jogurtti bowlissa maistuu kesä! Itse tehty raparperikompotti ja rapea granola kruunaavat annoksen.

Bella Tablen raparperi-jogurtti bowl
Bella Tablen raparperi-jogurtti bowl

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raparperikompotti

  • 0 kg raparperia
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl vettä

Granola

  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl tattarisuurimoita
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • ⅔ rkl kanelia
  • ⅔ rkl kardemummaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 tl hienoa merisuolaa

Lisäksi

  • 1 prk (à 400 g)
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 dl Valio maustettu rahka vanilja
  • 400 g tuoreita marjoja, mansikoita, herukoita, mustikoita
  • 0 kg minttua
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

Raparperikompotti

  1. Huuhtele raparperi, kuori tarvittaessa ja pilko noin 2cm pätkiksi. Laita vesi kiehumaan lisää sokeri ja fariinisokeri. Keitä lientä hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää raparperin palat ja keitä sekoitellen niin, että raparperi pehmenee hieman. Kaada kompotti lasiseen astiaan ja anna jäähtyä.

Granola

  1. Huuhtele tattarisuurimot. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja tattari. Mittaa pieneen kasariin loput aineksista ja lämmitä kunnes sulaa. Kaada kasarin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin hiutaleiden ja suurimoiden kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 150c uunissa noin 30min. Anna jäähtyä pellillä ja murra paloiksi.

Kokoaminen

  1. Sekoita keskenään kreikkalainen jogurtti ja rahka. Annostele kulhoihin, lisää jokaiseen annokseen puoli desiä raparperikompottia ja puoli desiä granolaa. Pilko marjat ja asettele kulhoihin. Koristele mintulla ja syötävillä kukilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 203 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 26,9 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • raparperia
  • minttua
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search