Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Mimmin lihapullat, ruskea kastike ja muusi

Valion ja Bella Tablen rakastettu mummoturnee matkaa ympäri Suomen kuullen ruoka- ja elämäntarinat sekä kirjaten ylös rakkaimmat reseptit. Tällä kertaa Bellat suuntasivat Turkuun, ihanan Mimmin luokse. Mimmin kokkikoulussa Bellat oppivat tekemään hänen koko suvun rakastetuimmat reseptit: lihapullat, ruskean kastikkeen, muusin ja siirappiporkkanat.

Mimmin lihapullat, ruskea kastike ja muusi
Mimmin lihapullat, ruskea kastike ja muusi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lihapullat

  • ½ dl korppujauhoja
  • 1⅔ rkl vettä
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 pieni sipuli
  • 200 g naudan jauhelihaa
  • 200 g sika-nauta jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 0 kg
    Valio voita, paistamiseen
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Mimmin ruskea kastike

  • ½ sipuli
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus valkopippuria
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 maustekurkkua, kuutioituna

Muusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ripaus suolaa

Siirappiporkkanat

  • 1 kg porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl siirappia

Ohje

Lihapullat

  1. Mittaa kulhoon korppujauhot ja lisää vesi ja kerma. Anna turvota hetki. Hienonna sipuli ja kuullota voissa pannulla. Lisää sipulit kulhoon jauhelihan, kananmunan ja mausteiden kanssa ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi.
  2. Muotoile lihapullat ja paista pannulla voissa rapeaksi ja ruskeaksi.

Ruskea kastike

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se pienessä määrässä voita. Siirrä kulhoon.
  2. Sulata voi pannussa. Lisää jauhot ja ruskista niitä keskilämmöllä, kunnes seos on ruskeaa (lasten hiekkalaatikon väristä). Kaada joukkoon vesi ja sekoita kunnes kastike on tasaista.
  3. Lisää sipulit ja kerma ja mausta ketsupilla, suolalla ja pippurilla. Kuutioi maustekurkku pieneksi ja lisää kastikkeseen. Anna porista muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja lämmitä.

Muusi

  1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa pienemmät perunat puoliksi ja isommat neljään osaan. Keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada perunoiden vesi pois.
  2. Survo perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää lämmin maito ja voi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Siirappiporkkanat

  1. Pese porkkanat ja leikkaa pitkittäin puoliksi ja viipaloi. Keitä suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Siivilöi vesi pois ja lisää kattilaan voi ja siirappi ja sekoita.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 8,7 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
  • Valio voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search