Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Bella Tablen chili-hölskyperunoita ja savulohta

Kesällä ruoanlaiton kuuluu olla vaivatonta, herkullisuudesta tinkimättä. Kesäinen lämminsavulohi-perunasalaatti rapealla chili-jogurttikastikkeella valmistuu nopeasti ja maistuu ihanalta. Keitetyt varhaisperunat hölskytetään rapean chilikastikkeen kanssa perunasalaatiksi ja nautitaan savulohen sekä ihanan hapokkaiden pikkeleiden kanssa.

Reseptiyhteistyö @bella.table
Bella Tablen chili-hölskyperunoita ja savulohta
Bella Tablen chili-hölskyperunoita ja savulohta

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pikkelikasvikset

  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl etikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 punasipulia
  • 1 fenkoli

Hölskyperunat

  • 1 kg pieniä perunoita
  • 1 prk
    Valio Keittiön jogurttikastiketta chili
    Valio Keittiön jogurttikastikkeet – makua ja inspiraatiota kesäpöytään! Valio Keittiön käyttövalmiit jogurttikastikkeet tekevät kesäkokkailusta vaivatonta…
    Valio Keittiön jogurttikastike rapea chili 180 g laktoositon

Lisäksi

  • 600 g lämminsavulohta
  • 0 kg tuoretta tilliä
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Pikkelikasvikset

  1. Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut.
  2. Lisää etikka ja suola, anna liemen jäähtyä hetken. Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi.
  3. Huuhtele ja leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  4. Laita punasipulit ja fenkolit omiin purkkeihinsa ja kaada liemi päälle. Anna tekeytyä vähintään tunnin ajan.

Hölskyperunat

  1. Pese perunat huolellisesti ja keitä suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hetki.
  3. Lisää haaleiden perunoiden joukkoon jogurttikastike, peitä kannella ja ravista voimakkaasti, jotta kastike leviää tasaisesti.

Annoksen kokoaminen

  1. Annostele perunat lautasille, lisää päälle pala lämminsavulohta ja pikkelöityjä kasviksia.
  2. Koristele tillillä ja rouhi pinnalle mustapippuria.

Vinkki

Pikkelöidyt kasvikset voi valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin ne ehtivät maustua paremmin. Säilytä ja anna maustua jääkaapissa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 70 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 7,3 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 0,6 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta tilliä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search