Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan raparperipaistoskakku

Tämä on juhlapöytään sopiva versio klassisesta kaurapaistoksesta, jossa on mukana alkukesän raikas ykkösmaku: raparperi. Kermatäyte on yhdistelmä kahta eri makua: kanelia ja vaniljaa, jotka molemmat natsaavat raparperin kanssa ihanasti. Kermavaahdon ja kreemin yhdistelmästä syntyvää vaahtoa on helppo pursottaa. Samalla kakku saa näyttävän pinnan!

Kinuskikissan raparperipaistoskakku
Kinuskikissan raparperipaistoskakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kauraseos

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 2¼ dl fariinisokeria

Raparperitäyte

  • 500 g raparperia
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Vanilja-kinuskivaahto


Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunan suojaksi leivinpaperisuikale. Saat sen tarttumaan vuoan sisäreunaan sipaisemalla väliin hieman voita.
  2. Sulata voi. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja sekoita joukkoon voisula.
  3. Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja perunajauhot.
  4. Laita kevyesti levittäen 2/3 kauraseoksesta vuoan pohjalle. Vältä turhaa painelua. Levitä päälle rapaperitäyte ja loput kauraseoksesta.
  5. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  6. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Jaa kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen vaniljakreemi ja toiseen kanelikreemi.
  7. Laita pursotuspussiin tähtitylla. Täytä pussi siten, että vaahdot tulevat vastakkaisille reunoille.
  8. Pursota korkeita ruusukkeita jäähtyneen kakun päälle vieri viereen. Siivilöi pinnalle hieman puolukkajauhetta.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 275 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 32,7 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • puolukkajauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search