Kinuskikissan raparperipaistoskakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan raparperipaistoskakku

Kinuskikissan raparperipaistoskakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan raparperipaistoskakku

Tämä on juhlapöytään sopiva versio klassisesta kaurapaistoksesta, jossa on mukana alkukesän raikas ykkösmaku: raparperi. Kermatäyte on yhdistelmä kahta eri makua: kanelia ja vaniljaa, jotka molemmat natsaavat raparperin kanssa ihanasti. Kermavaahdon ja kreemin yhdistelmästä syntyvää vaahtoa on helppo pursottaa. Samalla kakku saa näyttävän pinnan!

12 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Kauraseos

150 g
6 dl
kaurahiutaleita
2 ¼ dl
fariinisokeria

Raparperitäyte

500 g
raparperia
¾ dl
fariinisokeria
2 rkl
perunajauhoja

Vanilja-kanelivaahto

3 dl
200 g
200 g
Kanelikreemi
puolukkajauhetta

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunan suojaksi leivinpaperisuikale. Saat sen tarttumaan vuoan sisäreunaan sipaisemalla väliin hieman voita.
  2. Sulata voi. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja sekoita joukkoon voisula.
  3. Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja perunajauhot.
  4. Laita kevyesti levittäen 2/3 kauraseoksesta vuoan pohjalle. Vältä turhaa painelua. Levitä päälle rapaperitäyte ja loput kauraseoksesta.
  5. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  6. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Jaa kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen vaniljakreemi ja toiseen kanelikreemi.
  7. Laita pursotuspussiin tähtitylla. Täytä pussi siten, että vaahdot tulevat vastakkaisille reunoille.
  8. Pursota korkeita ruusukkeita jäähtyneen kakun päälle vieri viereen. Siivilöi pinnalle hieman puolukkajauhetta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.