Siirry sisältöön
Mansikkajuustokakku

Mansikkajuustokakku

Kesäinen mansikkajuustokakku on herkullisen varma valinta juhliin kuin juhliin ympäri vuoden. Tässä juustokakussa koristelun hoitaa reunaa kiertävä mansikkakruunu ja mansikka maistuu makuraitoina vaniljaisen juustokakun väleissä ja pinnalla.

Mansikkajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g kaurakeksejä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte ja kiille

  • 6 liivatetta
  • 400 g mansikoita, (pakaste tai tuore)
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl limemehua
  • ½ dl + ¼ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Reunakoristelu

  • 100 g tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunarenkaan väliin. Levitä keksiseos vuoan pohjalle.
  3. Viipaloi reunakoristeluun tarkoitetut tuoreet mansikat ja aseta viipaleet pystyyn vieri viereen vuoan reunaa vasten.
  4. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen.
  5. Laita mansikat ja ½ dl sokeria kattilaan, anna kiehua 10 min. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta. Sulata 3 liivatetta joukkoon.
  6. Vaahdota tuorejuustot, crème fraîche, kerma ja 1/4 dl sokeria kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, sulata siihen 3 liivatetta. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
  7. Kaada puolet tuorejuustoseoksesta vuokaan. Valuta päälle mansikkasosetta raitoina ja marmoroi sekoittamalla kevyesti lusikalla. Lisää loppu tuorejuustoseos ja hiukan mansikkasosetta. Marmoroi. Kaada pinnalle loppu mansikkasose.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 262 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 17,6 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search