
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 munan kakkupohja
Kostutukseen
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ½ rkl vaniljasokeria
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 350 g mansikoita
- 2 rkl sokeria
Päälle
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1½ rkl sokeria
- 1½ rkl kaakaojauhetta
- 0 kg suklaakastiketta
- 150 g mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
- Kostuta levyt vaniljamaidolla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.
- Levitä alimman levyn pintaan puolet vaniljarahkasta.
- Viipaloi rahkan päälle mansikoita. (Myös vadelmat käyvät.) Ripota marjoille hiukan sokeria.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi marjojen päälle siitä puolet.
- Nosta päälle keskimmäinen, kostutettu kakkulevy. Levitä pintaan vaniljarahka. Lisää mansikkaviipaleita. Ripota niille hiukan sokeria.
- Levitä päälle loppu kermavaahto. Nosta kakkupohjan kansi päälle. Peitä kuvulla ja nosta yön ajaksi jääkaappiin.
- Ennen tarjoilua: Vatkaa kerma, sokeri ja kaakaojauhe vaahdoksi. Lusikoi kakun pintaan. Koristele suklaakastikkeella: leikkaa purkin kulmaan saksilla 1 - 2 mm:n reikä. Pursota kuvioita kakun pintaan. Lisää mansikoita ja halutessasi mintun- tai sitruunamelissan lehtiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
204 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
19,4 g
Rasva
12,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suklaakastiketta