Mansikkainen suklaakermakakku

Mansikkainen suklaakermakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mansikkainen suklaakermakakku

Mansikkainen suklaakermakakku

Herkullinen mansikalta ja suklaalta maistuva täytekakku kruunaa juhlan kuin juhlan.

Valmistusaika

Työaika
20 min
vetäytyminen
12 h
Yhteensä
12 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
munan kakkupohja

Kostutukseen

1 dl
½ rkl
vaniljasokeria

Täyte

1 prk (200 g)
1 prk (2 dl)
7 dl
mansikoita
2 rkl
sokeria

Päälle

1 prk (2 dl)
1 ½ rkl
sokeria
1 ½ rkl
kaakaojauhetta
suklaakastiketta
3 dl
mansikoita

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
  2. Kostuta levyt vaniljamaidolla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.
  3. Levitä alimman levyn pintaan puolet vaniljarahkasta.
  4. Viipaloi rahkan päälle mansikoita. (Myös vadelmat käyvät.) Ripota marjoille hiukan sokeria.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi marjojen päälle siitä puolet.
  6. Nosta päälle keskimmäinen, kostutettu kakkulevy. Levitä pintaan vaniljarahka. Lisää mansikkaviipaleita. Ripota niille hiukan sokeria.
  7. Levitä päälle loppu kermavaahto. Nosta kakkupohjan kansi päälle. Peitä kuvulla ja nosta yön ajaksi jääkaappiin.
  8. Ennen tarjoilua: Vatkaa kerma, sokeri ja kaakaojauhe vaahdoksi. Lusikoi kakun pintaan. Koristele suklaakastikkeella: leikkaa purkin kulmaan saksilla 1 - 2 mm:n reikä. Pursota kuvioita kakun pintaan. Lisää mansikoita ja halutessasi mintun- tai sitruunamelissan lehtiä.
Vinkki

Vinkki

* Tarjoa täytekakku aina mahdollisimman kylmänä, silloin se on raikkaimmillaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
211 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.