Mansikkarahkakakku

Mansikkarahkakakku

4 h 40 min
keskitaso
243 kcal / 100g
23
38

Mansikkarahkakakku saa veden kielelle. Katso sokeroitujen ruusunterälehtien valmistusohje Mansikkakääretorttu -ohjeen yhteydestä.

Ainekset

12 annosta

Pohja

1 pkt (175 g)
Domino-keksejä , esim. mansikka, original tai minttu
50 g

Täyte

4
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
1 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
tuoreita mansikoita pieninä lohkoina

Pinnalle

½ l
tuoreita mansikoita

Kiille mansikoille

1 dl
vettä
½ dl
hyytelösokeria

Viimeistelyyn

mintun tai sitruunamelissan lehtiä
valkosuklaalastuja

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
  2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi lohkoiksi leikattuja mansikoita.
  5. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl).
  6. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
  7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavaan päivään.
  8. Koristele pelkillä tuoreilla mansikoilla tai valmista niiden päälle kiille.
  9. Kiille: Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min välillä hiljaa sekoittaen, ettei seos kuoretu. Kaada varoen mansikoille. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa vähintään 10 - 15 min.
  10. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  11. Viimeistele yrttilehdillä ja suklaalastuilla.
  12. LAKTOOSITON MANSIKKAKAKKU

  13. Jos haluat kakusta laktoosittoman, korvaa Dominot laktoosittomilla kekseillä (esim. LU Bastogne) ja tavallinen voi ja kuohukerma Valio Eila™ Laktoosittomalla voilla ja Valio Eila™ Laktoosittomalla vispikermalla. Käytä laktoositonta suklaata lastuihin.
  14. SUKLAAKORISTELUVINKKEJÄ

  15. * SUKLAAKUORRUTUS KAKUN REUNAAN: Kuumenna kattilassa 2 dl Valio kuohukermaa. Lisää paloina 100 g taloussuklaata. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi (useita tunteja tai yön yli). Vaahdota sähkövatkaimella. Mausta halutessasi n. 1 rkl:lla mantelilikööriä. Levitä seos veitsellä kakun reunoille. Vedä haarukalla pystysuoria viivoja tai koristele reuna murennetuilla marengeilla, nonparelleilla tai rouhituilla pistaasipähkinöillä. Pursota loppu seos kakun reunalle.
  16. * SUKLAAKUVIOT: Sulata suklaa (esim. Fazer Premium Bak & Dessert -suklaa, kaakaopit. 70 %) mikrossa. Tarkkaile sulamista, sekoita välillä, ettei suklaa kuumene liikaa. Kaada suklaasula pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa sen kulmaan aivan pieni, n. 1 mm:n reikä. Pursota siitä leivinpaperille pieniä suklaakuvioita. Anna kovettua. Irrota veitsellä varoen ja käytä kakun koristeena.
  17. * SUKLAALEHDET: Voit käyttää ruusun lehtiä tai muita myrkyttömiä lehtiä. Valitse mielellään paksuja lehtiä, joissa on hyvin erottuvat lehtiruodit. Pese lehdet ja pyyhi ne kuiviksi. Sivele lehden pinta pensseliä käyttäen suklaasulalla (ks. ohje suklaasta ja sulatuksesta / Suklaakuviot). Anna kovettua. Irrota lehdet varoen. Käytä kakun koristeena.
  18. * SUKLAALASTUT: Sulata mikrossa 100 g suklaata (ks. ohje suklaasta ja sulatuksesta / Suklaakuviot). Kaada suklaasula leivinpaperille pöydälle. Anna kovettua. Voit nostaa levyn hetkeksi jääkaappiin, se nopeuttaa kovettumista. Vedä terävällä, leveällä veitsellä suklaan pinnalta itseesi päin ohutta lastua siten, että veitsi on 45 asteen kulmassa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
16 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)