Leppäkerttukakku

Leppäkerttukakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Leppäkerttukakku

Leppäkerttukakku

Leppäkerttukakku sopii pienten tyttöjen ja miksei poikien syntymäpäiväkakuksi. Sympaattinen leppis ilahduttaa pienet juhlijat. Koristele teeman mukaisesti tarjoiluun myös cookie popsit eli keksitikkarit (ks. erillinen ohje)

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
12 h
Yhteensä
12 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
munan kääretorttupohja

Kostutukseen

½ rkl
vaniljasokeria
1 dl

Mansikkatäyte

3
liivatetta
200 g
mansikoita
n. 2 rkl
sokeria
1 prk (200 g)
2 dl

Koristelu

100 g
2 dl
tomusokeria
500 g
punaista sokerimassaa
50 g
mustaa sokerimassaa
25 g
valkoista sokerimassaa
vettä tai elintarvikeliimaa

Ohje

  1. Vuoraa pyöreäpohjainen (Ø 20 cm) kulho kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä neljä ympyrää siten, että pohjalle tuleva levy on pienin ja kolme muuta suurenee vähitellen. Isoimman levyn tulisi olla kulhon suuaukon levyinen.
  2. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mansikat ja sokeri kattilassa. Käytä sokeria mansikoiden happamuuden mukaan. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hiukan hajota, soseuta halutessasi. Sulata liivatteet mansikoiden joukkoon. Jäähdytä. Lisää rahka ja vaahdotettu kerma. Levitä n. 1/4 täytteestä alimman levyn päälle. Nosta päälle seuraava levy, kostuta. Täytä loppu kakku kuten edellä, täytettä tulee joka väliin aina hiukan edellistä enemmän.
  4. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  5. Koristelu

  6. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu.
  7. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kulhossa. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla. Kreemi auttaa saamaan kakun pinnasta tasaisen ja estää kakun kosteutta siirtymästä sokerimassakuorrutteeseen.
  8. Vaivaa punainen sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi ( 0,5 cm ) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  9. Tee kakulle mustasta sokerimassasta pää, pilkut ja selän keskiviiva ja mustasta sekä valkoisesta sokerimassasta silmät. Kauli massa ohueksi levyksi. Leikkaa levystä puoliympyrä (Ø n. 15 cm) ja ota pyöreällä muotilla ympyröitä (Ø n. 3 cm). Pyöritä selkäviivaa varten ohut tanko. Kostuta sokerimassaa hiukan vedellä tai elintarvikeliimalla ja paina pää, pilkut ja selkäviiva paikoilleen. Tee lopuksi silmät, kuten edellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
339 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.