Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Leppäkerttukakku

Leppäkerttukakku sopii pienten tyttöjen ja miksei poikien syntymäpäiväkakuksi. Sympaattinen leppis ilahduttaa pienet juhlijat. Koristele teeman mukaisesti tarjoiluun myös cookie popsit eli keksitikkarit (ks. erillinen ohje)

Leppäkerttukakku
Leppäkerttukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 munan kääretorttupohja

Kostutukseen

  • ½ rkl vaniljasokeria
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Mansikkatäyte

Koristelu

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl tomusokeria
  • 500 g punaista sokerimassaa
  • 50 g mustaa sokerimassaa
  • 25 g valkoista sokerimassaa
  • 0 kg vettä tai elintarvikeliimaa

Ohje

  1. Vuoraa pyöreäpohjainen (Ø 20 cm) kulho kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä neljä ympyrää siten, että pohjalle tuleva levy on pienin ja kolme muuta suurenee vähitellen. Isoimman levyn tulisi olla kulhon suuaukon levyinen.
  2. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mansikat ja sokeri kattilassa. Käytä sokeria mansikoiden happamuuden mukaan. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hiukan hajota, soseuta halutessasi. Sulata liivatteet mansikoiden joukkoon. Jäähdytä. Lisää rahka ja vaahdotettu kerma. Levitä n. 1/4 täytteestä alimman levyn päälle. Nosta päälle seuraava levy, kostuta. Täytä loppu kakku kuten edellä, täytettä tulee joka väliin aina hiukan edellistä enemmän.
  4. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristelu

  1. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kulhossa. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla. Kreemi auttaa saamaan kakun pinnasta tasaisen ja estää kakun kosteutta siirtymästä sokerimassakuorrutteeseen.
  3. Vaivaa punainen sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  4. Tee kakulle mustasta sokerimassasta pää, pilkut ja selän keskiviiva ja mustasta sekä valkoisesta sokerimassasta silmät. Kauli massa ohueksi levyksi. Leikkaa levystä puoliympyrä (Ø n. 15 cm) ja ota pyöreällä muotilla ympyröitä (Ø n. 3 cm). Pyöritä selkäviivaa varten ohut tanko. Kostuta sokerimassaa hiukan vedellä tai elintarvikeliimalla ja paina pää, pilkut ja selkäviiva paikoilleen. Tee lopuksi silmät, kuten edellä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 339 kcal
Proteiini 8,7 g
Hiilihydraatti 35,9 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vettä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search