Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikkatiramisu

Kesäinen tiramisu saa makunsa makeista mansikoista. Raikas mansikkamisu hurmaa niin kahvipöydässä kuin jälkiruokana kesäjuhlissa.

Mansikkatiramisu
Mansikkatiramisu

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g tuoreita mansikoita
  • 1 dl sitruunamehua
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl vettä

Mascarponevaahto

  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • ½ dl tomusokeria

Lisäksi

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 pkt (200 g) savoiardi-keksiä
  • 200 g tuoreita mansikoita koristeluun

Ohje

  1. Huuhtele ja viipaloi mansikat, siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunamehu, sokeri ja vesi. Jätä mansikat marinoitumaan.
  2. Valmista mascarponevaahto. Vaahdota kerma ja mascarpone kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla.
  3. Rouhi suklaa.
  4. Siivilöi mansikat ja ota mehu talteen.
  5. Kostuta puolet kekseistä kastamalla ne kummaltakin puolen sitruunamehuseokseen. Levitä keksit vuoan (noin 25 x 25 cm) pohjalle.
  6. Levitä puolet vaahdosta keksien päälle. Levitä mansikat vaahdon päälle. Ripottele pinnalle valkosuklaarouhetta.
  7. Kostuta ja asettele loput keksit vuokaan. Levitä loppu vaahto keksien pinnalle. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  8. Koristele tiramisu mansikoilla ja valkosuklaalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 12,6 g
Rasva 18,4 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search