Hedelmäinen Salaneuvos juustosalaatti

Hedelmäinen Salaneuvos juustosalaatti

35 min
keskitaso
139 kcal / 100g
4
3

Omenat, nektariinit tai luumut sopivat hyvin sadonkorjuuajan ja talven juustosalaattiin. Marinoidusta punasipulista ja omena-vaniljasiirapista salaatti saa kastikkeen.

Ainekset

6 annosta
1
iso punasipuli
½ dl
rypsiöljyä
2 tl
sitruunamehua
150 g
jääsalaattia
100 g
rucolan lehtiä , vuonankaalia tai versosekoitusta
n. 300 g
omenaa , nektariinia tai tuoreita luumuja
150 g
mustapippuria myllystä
1 dl (n. 50 g)
pekaanipähkinöitä

Omena-vaniljasiirappi

3 dl
½ dl
sokeria
1
vaniljatanko

Ohje

  1. Omena-vaniljasiirappi

  2. Laita kattilaan mehu, sokeri ja halkaistu vaniljatanko.
  3. Keitä ilman kantta n. 15 min tai kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Huom. siirappi sakenee jäähtyessään.
  4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko.
  5. Salaatti

  6. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Siirrä pieneen kulhoon. Lisää öljy ja sitruunamehu. Sekoita ja anna marinoitua.
  7. Pese ja kuivaa salaatinlehdet ja rucola. Revi salaatinlehdet. Levitä ne ja rucola laakealle vadille.
  8. Kuori käyttämäsi hedelmät tarvittaessa ja kuutioi tai lohko ne. Poista siemenet tai kivet.
  9. Leikkaa juusto tangoiksi.
  10. Mausta sipuliseos mustapippurilla ja lisää joukkoon jäähtynyt vaniljasiirappi.
  11. Kerrostele kaikki raaka-aineet salaattipedille, viimeistele pähkinöillä.
  12. Tarjoa buffet-pöydässä tai pikkuruokana esim. patongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
119 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)