Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaneliset omenalastut

Kanelilla ja sitruunalla maustetut, rapeat omenalastut ovat mukava pikkunaposteltava koko perheelle. Mikä parasta, näitä herkkuja tehdessä kotiin tulvii uunista ihana vastaleivotun korvapuustin tuoksu. Omenalastut ovat myös mainio koriste erilaisille kakuille ja jälkiruoille.

Kaneliset omenalastut
Kaneliset omenalastut

Ainesosat

pellillistä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 hapahkoa omenaa
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 rkl ruokokidesokeria
  • 2 tl kanelia

Ohje

  1. Pese omenat hyvin. Leikkaa kuorineen n. 2 mm ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille uunipellille.
  2. Sulata voi. Sekoita siihen sitruunamehu, sokeri ja kaneli. Levitä omenaviipaleiden päälle. Voit tarvittaessa sekoitella viipaleita, jotta mausteet leviävät tasaisesti.
  3. Paahda uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min. Anna jäähtyä uunipellillä.
  4. Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 0,2 g
Hiilihydraatti 12,2 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search