Uunirosolli

Uunirosolli
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Uunirosolli

Tee rosolli vaihteeksi uunissa. Rosollista tutut kasvikset kypsyvät meheviksi pellillä ja maustuvat voilla, siirapilla ja timjamilla. Kuohkea kastike saa makunsa maustekurkuista. Peltirosolli on herkullinen lämmin lisäke kinkun tai kalkkunan kaveriksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
40 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
porkkanaa
2
punajuurta
2
perunaa
2
omenaa
1
sipuli
50 g
1 rkl
tummaa siirappia
ripaus
suolaa
4 (oksaa)
tuoretta timjamia

Kastike

1 dl
1 prk (150 g)
1 dl
etikkakurkkua
1 rkl
maustelientä
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuori porkkanat, punajuuret, perunat, omenat ja sipuli.
  2. Leikkaa porkkanat pitkittäin halki, punajuuret, perunat ja sipuli lohkoiksi. Halkaise omenat.
  3. Asettele kaikki uunivuokaan. Lusikoi kasvisten pinnalle voita ja mausta siirapilla, suolalla ja timjamilla.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 min tai kunnes napakan kypsiä.
  5. Valmista sillä välin uunirosollille kylmä kastike. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää crème fraîche, etikkakurkut kuutioina sekä kurkkujen mausteliemi. Mausta ripauksella suolaa. Tarjoile kastike valmiin uunirosollin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›