Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvistartar

Värikäs kasvitartar on maukas alkuruoka, joka sopii niin kasvissyöjille sekä gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Wasabilla maustettu smetana, herkuttelujuustosta tehty raastekeko ja pistaasit tekevät juureksista juhlan. Jos sinulta ei löydy annosmuotteja, valmista alkuruoka kirkkaisiin annoslaseihin.

Kasvistartar
Kasvistartar

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300-350 g keitettyä porkkanaa tai bataattia
  • 4 tl sitruunamehua
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 200 g (2 dl) keitettyjä punajuuria, esim. Myrttinen
  • 2 tl tuoretta timjamia (ohutvartista) hienonnettuna
  • 0 kg rouhittua mustapippuria
  • 100 g pakasteherneitä
  • 2 rkl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2 rkl kaprista

Wasabikastike

  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 tl wasabitahnaa

Pinnalle

  • 0 kg
    Valio Keisarinna® juustoa
    Valio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
    Valio Keisarinna® e300 g
  • 0 kg pistaasipähkinöitä
  • 0 kg juuressipsejä, punajuuri
  • 0 kg tuoretta timjamia, ohutvartista

Ohje

  1. Oranssi kerros: Käyttämällä hieman reilummin kypsytettyä porkkanaa tai bataattia ja paloittelemalla ne kokonaisena kypsennetystä juureksesta, takertuvat palat helpommin toisiinsa.
  2. Leikkaa kypsät, kuoritut juurekset (porkkanat tai bataatti) pieniksi kuutioiksi. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Suolan määrä riippuu juuresten makeudesta ja keitinliemen suolan määrästä.
  3. Punainen kerros: Kuutioi punajuuret saman kokoisiksi paloiksi. Yhdistä joukkoon timjami ja muutama rouhaisu mustapippuria.
  4. Vihreä kerros: Laita herneet ja vesi mikronkestävään kulhoon. Peitä rei'itetyllä tuorekelmulla. Kuumenna täydellä teholla 2 - 3 min, kunnes kypsiä. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon 1 rkl wasabismetanasta (ks. ohje alla)

Wasabismetana

  1. Vaahdota smetana ja wasabi sähkövatkaimella.

Kokoaminen

  1. Nosta annosmuotti annoslautasen päälle. Rakenna tartarit niin, että jokaiseen annokseen tulee kuudennes täytteistä. Jos sinulla on useampi muotti käytössä, poista muotti vasta juuri ennen tarjoilua. Jos sinulla ei ole annosmuottia, tartarit voi rakentaa myös kirkkaisiin juomalaseihin ja tarjota niistä.
  2. Lusikoi sisään punajuuritäytettä ja painele napakasti. Levitä päälle kerros wasabismetanaa ja päällimmäiseksi porkkanaa tai bataattia. Painele.
  3. Pursota tai lusikoi annosten pinnalle wasabismetanaa. Ripottele päälle rouhittua pistaasia, hienoksi raastettua juustoa ja ripaus mustapippuria. Viimeistele kuivatuilla juureslastuilla sekä tuoreella timjamilla. Annokseen sopivat hyvin myös kaprikset.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal
Proteiini 1,2 g
Hiilihydraatti 5,3 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria
  • Valio Keisarinna® juustoa
  • pistaasipähkinöitä
  • juuressipsejä
  • tuoretta timjamia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search