Kasvistartar

Kasvistartar
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kasvistartar

Kasvistartar

Värikäs kasvitartar on maukas alkuruoka, joka sopii niin kasvissyöjille sekä gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Wasabilla maustettu smetana, herkuttelujuustosta tehty raastekeko ja pistaasit tekevät juureksista juhlan. Jos sinulta ei löydy annosmuotteja, valmista alkuruoka kirkkaisiin annoslaseihin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
300 - 350 g
keitettyä porkkanaa tai bataattia
4 tl
sitruunamehua
2 tl
oliiviöljyä
200 g
keitettyjä punajuuria , esim. Myrttinen
2 tl (ohutvartista)
tuoretta timjamia hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
100 g
pakasteherneitä
2 rkl
vettä
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
( 2 rkl
kaprista )

Wasabikastike

1 prk (120 g)
1 tl
wasabitahnaa

Pinnalle

pistaasipähkinöitä
juuressipsejä , punajuuri
tuoretta timjamia , ohutvartista

Ohje

  1. Oranssi kerros: Käyttämällä hieman reilummin kypsytettyä porkkanaa tai bataattia ja paloittelemalla ne kokonaisena kypsennetystä juureksesta, takertuvat palat helpommin toisiinsa.
  2. Leikkaa kypsät, kuoritut juurekset (porkkanat tai bataatti) pieniksi kuutioiksi. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Suolan määrä riippuu juuresten makeudesta ja keitinliemen suolan määrästä.
  3. Punainen kerros: Kuutioi punajuuret saman kokoisiksi paloiksi. Yhdistä joukkoon timjami ja muutama rouhaisu mustapippuria.
  4. Vihreä kerros: Laita herneet ja vesi mikronkestävään kulhoon. Peitä rei'itetyllä tuorekelmulla. Kuumenna täydellä teholla 2 - 3 min, kunnes kypsiä. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon 1 rkl wasabismetanasta (ks. ohje alla)
  5. Wasabismetana

  6. Vaahdota smetana ja wasabi sähkövatkaimella.
  7. Kokoaminen

  8. Nosta annosmuotti annoslautasen päälle. Rakenna tartarit niin, että jokaiseen annokseen tulee kuudennes täytteistä. Jos sinulla on useampi muotti käytössä, poista muotti vasta juuri ennen tarjoilua. Jos sinulla ei ole annosmuottia, tartarit voi rakentaa myös kirkkaisiin juomalaseihin ja tarjota niistä.
  9. Lusikoi sisään punajuuritäytettä ja painele napakasti. Levitä päälle kerros wasabismetanaa ja päällimmäiseksi porkkanaa tai bataattia. Painele.
  10. Pursota tai lusikoi annosten pinnalle wasabismetanaa. Ripottele päälle rouhittua pistaasia, hienoksi raastettua juustoa ja ripaus mustapippuria. Viimeistele kuivatuilla juureslastuilla sekä tuoreella timjamilla. Annokseen sopivat hyvin myös kaprikset.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.