AURA punajuuririsotto

AURA punajuuririsotto

Punajuuri ja AURA juusto ovat raaka-aineita, jotka tunnetusti sopivat yhteen. Tällä kertaa ne on yhdistetty italiaisessa ruoassa - risotossa. Ruoan voi tarjota pääruokana, lisukeruokana tai alkuruokana. Risoton valmistuminen kannattaa ajoittaa ruokailuhetkeen, sillä oikea ajoitus palkitsee ruokailijan.

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
punasipulia
300 g
raakaa punajuurta
4 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 prk (3,3 dl)
2 rkl
3 ½ dl
risottoriisiä , esim. arborio-riisi
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoa
tai Valio AURA® murua
n. 1 ½ dl
1 tl
kuivattua rakuunaa tai 2 rkl tuoretta hienonnettua tuoretta
1 rkl
valkoviinietikkaa tai punaviinietikkaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä joko raastinraudalla tai monitoimikoneessa.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää joukkoon kerma. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
  3. Kuumenna Oivariini isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää ensin riisi, kääntele hetki. Lisää sipulit ja punajuuriraaste. Kuullota 5 min. Mausta pippurilla.
  4. Lisää joukkoon n. 2 dl lämmintä lientä. Kun neste on imeytynyt riisiin jatka nesteen lisäystä pienissä erissä, 1 - 1 ½ dl kerrallaan, välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta lisäystä.
  5. Lisää joukkoon AURA (jätä hieman koristeluun) ja omenamehu. Mausta risotto (rakuunalla) ja valkoviinietikalla. Anna risoton tekeytyä valmiiksi: kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
  6. Viimeistele annos AURA murusilla. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
  7. Tarjoa risotto heti valmistuttuaan pääruokana 4:lle tai alkuruokana 8:lle ruokailijalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
167 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)