
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.86
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 200 g punasipulia
- 300 g raakaa punajuurta
- 4 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3½ dl risottoriisiä, esim. arborio-riisi
- 1 tl rouhittua mustapippuria
-
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
-
1 pussi (150 g) Valio AURA® murua
Voit kokeilla myös -
-
1½ dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai punaviinietikkaa
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä joko raastinraudalla tai monitoimikoneessa.
- Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää joukkoon kerma. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
- Kuumenna Oivariini isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää ensin riisi, kääntele hetki. Lisää sipulit ja punajuuriraaste. Kuullota 5 min. Mausta pippurilla.
- Lisää joukkoon n. 2 dl lämmintä lientä. Kun neste on imeytynyt riisiin jatka nesteen lisäystä pienissä erissä 1 - 1 ½ dl kerrallaan välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta lisäystä.
- Lisää joukkoon AURA (jätä hieman koristeluun) ja omenamehu. Mausta risotto (rakuunalla ja) valkoviinietikalla. Anna risoton tekeytyä valmiiksi: kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
- Viimeistele annos AURA muruilla. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
- Tarjoa risotto heti valmistuttuaan pääruokana 4:lle tai alkuruokana 8:lle ruokailijalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
170 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
15,4 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa