Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juuriselleririsotto

Juuriselleririsotto on syksyn ja talven ihanin lohturuoka, joka sopii täydellisesti viikonlopun illalliselle tai juhlavampaan hetkeen. Paahdettu juuriselleri tuo risottoon syvää makua, johon aromaattinen timjami antaa oman säväyksensä. Mascarpone viimeistelee annoksen, jolloin risotosta tulee täydellisen kermainen.

Juuriselleririsotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (n. 500 g) juuriselleri
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Risotto

  • 1,1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • 2 dl valkoviiniä
  • ½ pkt (à 180 g)
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® juustoa raastettuna
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® on Bergkäse-tyyppinen vuoristojuusto juustonystäville, jotka arvostavat voimakkaan aromaattista makumaailmaa. Pitkä 14…
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® e180 g
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • n. 2 rkl
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon

Viimeistelyyn


Ohje

  1. Kuori juuriselleri ja leikkaa noin 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja timjami, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda juurisellerikuutioita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurisellerit ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.
  2. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon kasvisliemikuutiot. Pane kulhoon 3/4 juurisellerikuutioista ja 1/2 dl risoton kasvisliemestä, säästä loput juurisellerikuutiot koristeeksi. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla tai kasarissa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Kaada viini pannulle ja anna kiehahtaa. Sekoittele, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoitellen. Anna nesteen haihtua ennen uuden kauhallisen lisäämistä. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.
  4. Kun riisi on lähes kypsää, sekoita joukkoon juurisellerisose. Siirrä pannu pois liedeltä. Lisää hienoksi raastettu juusto ja sekoita. Sekoita lopuksi risottoon myös kuutioitu voi ja viimeistele mascarponella. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa kasvislientä. Risotto saa jäädä valuvaksi. Viimeistele juurisellerikuutioilla, juustoraasteella ja tuoreella timjamilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 85 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta timjamia
  • Valio Hienoin Alppi Kreivi® juustoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.