Uunirisotto

Uunirisotto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Uunirisotto

Oletko kokeillut risoton valmistamista uunissa? Tämän kokeilu kannattaa etenkin, jos uunia tarvitaan muutenkin, valmistat tämän sitten pää- tai lisukeruoaksi. Tämä risotto on myös laiskan tiskaajan unelma, sillä tiskiä ei paljoa synny.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
35 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli hienonnettuna
2 rkl
100 g
pakastepinaattia
3 ½ dl (280 g)
risottoriisiä , esim. arborio
1 tl
suolaa
1 l
kiehuvaa vettä
2 dl
1 rkl
valkoviinietikkaa
½ - 1 pussia (à 150 g)
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Laita hienonnettu sipuli keoksi uunivuokaan (n. 20 x 30 cm) ja päälle voinokareet. Esikypsennä uunissa 175 asteessa 5 min. Lisää vuokaan pakastepinaattikuutiot ja kuumenna n. 5 min, kunnes ne ovat sulaneet. Kiehauta sillä aikaa vesi.
  2. Sekoita sipulin ja pinaatin joukkoon riisi ja suola. Kaada päälle kiehahtanut vesi. Kypsennä 25 min, sekoita muutama kerta kypsentämisen aikana.
  3. Lisää ruokakerma, etikka ja AURA muru. Jatka kypsentämistä vielä n. 5 min.
  4. Nosta uunirisotto tarjolle ja ripottele pinnalle yrttisilppu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.