
Risottoreseptit
Risotto on italialaisen keittiön klassikko, joka on kotoisin Pohjois-Italiasta. Risoton tärkein kulmakivi on nimensä mukaisesti riisi. Risottoriisi on normaalia riisiä tärkkelyspitoisempaa ja se imee itseensä enemmän nestettä.
Risoton valmistaminen ei ole vaikeaa. Se vaatii kuitenkin hieman vaivannäköä: samettisen lopputuloksen saavuttamiseksi risottoa sekoitellaan koko valmistuksen ajan. Sekoittaminen vapauttaa riisin tärkkelyksen, joka liemen kanssa yhdistyessään saa aikaan risotolle ominaisen kermaisen suutuntuman.
Risotto sopii erinomaisesti alku- väli- tai pääruoaksi sellaisenaan. Risotto maistuu kuitenkin hyvin myös lisukkeena liha- ja kalaruoille. Risoton maustamisessa on vain mielikuvitus rajana. Kokeile klassista sienirisottoa, täyteläistä juustorisottoa tai vaikkapa maukasta punajuuririsottoa.
Olemme koonneet tälle sivulle myös suomalaisena arkiruokana tunnettuja risottoja, jotka valmistetaan tavallisesta pitkäjyväisestä riisistä.
28 reseptiä

Tomaatti-mascarponerisotto

Persimonrisotto

Orzo-sienirisotto

Kurkuma-kvinoarisotto

Appelsiinirisotto ja paistettu broileri

Meksikonpata mikrossa

Uunirisotto

Chimichurririsotto

Mifu-biryani

Jauheliharisotto

Peltipaella

Kesäkasvisrisotto eli risotto verde

Kantarellirisotto

Vegaaninen lehtikaalirisotto

Sitruunarisotto

Sitruunainen Mifu risotto

AURA punajuuririsotto

Kurkumarisotto

AURA risotto

Makkara-olutrisotto

Metsäsieniohratto

Punajuuririsotto

Katkarapu-sahramirisotto

Juustoinen sienirisotto
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?