Siirry sisältöön
Risottoreseptit

Risottoreseptit

Risotto on italialaisen keittiön klassikko, joka on kotoisin Pohjois-Italiasta. Risoton tärkein kulmakivi on nimensä mukaisesti riisi. Risottoriisi on normaalia riisiä tärkkelyspitoisempaa ja se imee itseensä enemmän nestettä.

Risoton valmistaminen ei ole vaikeaa. Se vaatii kuitenkin hieman vaivannäköä: samettisen lopputuloksen saavuttamiseksi risottoa sekoitellaan koko valmistuksen ajan. Sekoittaminen vapauttaa riisin tärkkelyksen, joka liemen kanssa yhdistyessään saa aikaan risotolle ominaisen kermaisen suutuntuman.

Risotto sopii erinomaisesti alku- väli- tai pääruoaksi sellaisenaan. Risotto maistuu kuitenkin hyvin myös lisukkeena liha- ja kalaruoille. Risoton maustamisessa on vain mielikuvitus rajana. Kokeile klassista sienirisottoa, täyteläistä juustorisottoa tai vaikkapa maukasta punajuuririsottoa.

Olemme koonneet tälle sivulle myös suomalaisena arkiruokana tunnettuja risottoja, jotka valmistetaan tavallisesta pitkäjyväisestä riisistä.

28 reseptiä

Search