Kantarellirisotto

Kantarellirisotto

Kesän kauniit kantarellit eli keltavahverot saavat loistaa risotossa niin ulkonäöllisesti kuin maullisesti. Herkullisen maun taydentää täyteläinen kuohukerma. Ja muistathan, että kantarelleja löytyy läpi vuoden myös kaupan pakastealtaasta.

35 min
keskitaso
131 kcal / 100g
2
2

Ainekset6 annosta

6 annosta
250 g
kantarelleja
2 - 3 vartta (100 g)
varsiselleriä
1
sipuli
½ tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
¼ tl
mustapippurirouhetta
75 g
pakastepinaattia
200 g
risottoriisiä , arborio
7 ½ dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
sitruunamehua
1 prk (2,5 dl)
½ dl
hienonnettua tilliä
75 g
parmesaania hienoksi raastettuna

Paistamiseen

2 rkl

Ohje

  1. Paloittele isoimmat sienet tarvittaessa. Leikkaa varsisellerit pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli.
  2. Haihduta sienistä irtoava neste kuivassa paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää sienien joukkoon n. 1 rkl voita, varsisellerit ja sipulit. Paista 3 - 5 min. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää pakastepinaatti ja paista, kunnes pinaatti on sulanut. Siirrä seos kulhoon.
  3. Sulata paistokasarissa 1 rkl voita, lisää riisi. Kuullota. Kuumenna samanaikaisesti vesi, liemikuutio ja sitruunamehu kattilassa ja pidä liemi kuumana koko risoton valmistamisen ajan.
  4. Lisää lientä parin desin erissä riisin joukkoon sekoitellen ja lisää nestettä kun edellinen liemilisäys on imeytynyt. Lisää liemen ehtyessä joukkoon kerma.
  5. Kun kaikki liemi on lisätty, lisää sieniseos, tilli ja parmesaaniraaste (jätä raastetta hieman viimeistelyyn). Kuumenna sekoitellen. Kun seos on rakenteeltaan sopivan kosteaa, laita tarjolle. Viimeistele pinta parmesaaniraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)