
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 250 g (4 dl) kantarelleja
- 2-3 vartta (100 g) varsiselleriä
- 1 sipuli
- ½ tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippurirouhetta
- 75 g pakastepinaattia
- 200 g (2,33 dl) risottoriisiä, arborio
- 7½ dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl sitruunamehua
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- ½ dl hienonnettua tilliä
- 75 g parmesaania hienoksi raastettuna
Paistamiseen
-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele isoimmat sienet tarvittaessa. Leikkaa varsisellerit pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli.
- Haihduta sienistä irtoava neste kuivassa paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää sienien joukkoon n. 1 rkl voita, varsisellerit ja sipulit. Paista 3 - 5 min. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää pakastepinaatti ja paista, kunnes pinaatti on sulanut. Siirrä seos kulhoon.
- Sulata paistokasarissa 1 rkl voita, lisää riisi. Kuullota. Kuumenna samanaikaisesti vesi, liemikuutio ja sitruunamehu kattilassa ja pidä liemi kuumana koko risoton valmistamisen ajan.
- Lisää lientä parin desin erissä riisin joukkoon sekoitellen ja lisää nestettä kun edellinen liemilisäys on imeytynyt. Lisää liemen ehtyessä joukkoon kerma.
- Kun kaikki liemi on lisätty, lisää sieniseos, tilli ja parmesaaniraaste (jätä raastetta hieman viimeistelyyn). Kuumenna sekoitellen. Kun seos on rakenteeltaan sopivan kosteaa, laita tarjolle. Viimeistele pinta parmesaaniraasteella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
113 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
10,1 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa