Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kantarellipaistos

Tuoreista kanttarelleistä ja paahdetuista leipäkuutioista syntyy maukas tarjottava vaikkapa mökkivieraille. Voit käyttää vuodenajasta riippuen kanttarelleja tai esimerkiksi siitakesieniä.

Kantarellipaistos
Kantarellipaistos

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l kanterelleja
  • 1 kesäsipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ pkt (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g perinteinen sulatejuusto laktoositon
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g vaaleaa leipää kuutioina paahdettuna

Kuorrutus

  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipulit. Paista sieniä pannulla Oivariini rasvassa, kunnes niistä alkaa irrota nestettä. Lisää sipulit ja kuullota vielä hetki.
  2. Ripottele pannulle vehnäjauhot ja kääntele. Kaada sekaan kerma ja sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 5 min välillä sekoittaen.
  3. Lisää paloiteltu Koskenlaskija ja mausteet. Kuumenna sen verran, että seos on tasaista.
  4. Laita voideltuihin uuninkestäviin annosvuokiin kerroksittain paahdettuja leipäkuutioita ja sienimuhennosta. Ripottele pintaan juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes paistosten pinta on kauniin ruskea.
  5. Tarjoile heti vihersalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 157 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 10,3 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search