Kantarellipaistos

Kantarellipaistos

Tuoreista kanttarelleistä ja paahdetuista leipäkuutioista syntyy maukas tarjottava vaikkapa mökkivieraille. Voit käyttää vuodenajasta riippuen kanttarelleja tai esimerkiksi siitakesieniä.

40 min
keskitaso
208 kcal / 100g
1
0

Ainekset5 annosta

5 annosta
n. 1 l
tuoreita kanterelleja
1
kesäsipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
½ pkt (à 250 g)
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl
hienonnettua persiljaa
1 rkl
sitruunamehua
n. 1 l
vaaleaa leipää kuutioina paahdettuna

Kuorrutus

1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipulit. Paista sieniä pannulla Oivariini rasvassa, kunnes niistä alkaa irrota nestettä. Lisää sipulit ja kuullota vielä hetki.
  2. Ripottele pannulle vehnäjauhot ja kääntele. Kaada sekaan kerma ja sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 5 min välillä sekoittaen.
  3. Lisää paloiteltu Koskenlaskija ja mausteet. Kuumenna sen verran, että seos on tasaista.
  4. Laita voideltuihin uuninkestäviin annosvuokiin kerroksittain paahdettuja leipäkuutioita ja sienimuhennosta. Ripottele pintaan juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes paistosten pinta on kauniin ruskea.
  5. Tarjoile heti vihersalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
230 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›