Kantarellikastike

Kantarellikastike

40 min
helppo
102 kcal / 100g
12
14

Kantarellikastike on hyvä syy odottaa runsasta sienisatoa. Tarjoa kantarellikastiketta keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
½ l (200 g)
kantarelleja
1
sipuli
1 dl
purjosipulia hienonnettuna
2 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
ripaus
musta- tai valkopippuria
1 rkl
1 prk (2 dl)
½ tl
suolaa
1 dl
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna myös sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot
  3. Lisää maito vähitellen joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta pippurilla.
  4. Paista toisella pannulla voissa sieniä ja sipulia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  5. Lisää sieni-sipuliseos maitokastikkeeseen. Lisää myös ruokakerma.
  6. Mausta suolalla. Viimeistele kastike tuoreella persiljalla tai ruohosipulilla.
  7. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (14)

Nimetön12.8.2018 kello 21:13
tänä kesänä ei ole vielä löytynä ainuttakaan sientä
Nimetön26.9.2017 kello 1:04
Vähän outoa kun toisissa resepteissä pitää ensin hauduttaa sienten kosteus pois ennen voin ym.lisäämistä ja toisaalta pitäs heittää tuoreet sienet suoraan voihin/öljyyn ja paistaa heti????
Jimmyläinen27.8.2017 kello 10:00
On hyvä kastike. Laitoin hieman chiliä joukoon ja hyvää tuli.