Siirry sisältöön
Kantarellikastike

Kantarellikastike

Kantarellikastike on hyvä syy odottaa runsasta sienisatoa. Tarjoa kantarellikastiketta keitettyjen perunoiden kanssa.

Kantarellikastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g (0,5 l) kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 dl (35 g) purjoa hienonnettuna
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • ripaus musta- tai valkopippuria
  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna myös sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot
  3. Lisää maito vähitellen joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta pippurilla.
  4. Paista toisella pannulla voissa sieniä ja sipulia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  5. Lisää sieni-sipuliseos maitokastikkeeseen. Lisää myös ruokakerma.
  6. Mausta suolalla. Viimeistele kastike tuoreella persiljalla tai ruohosipulilla.
  7. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • musta- tai valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search