Kantarellikastike

Kantarellikastike

Kantarellikastike on hyvä syy odottaa runsasta sienisatoa. Tarjoa kantarellikastiketta keitettyjen perunoiden kanssa.

40 min
helppo
103 kcal / 100g
12
14

Ainekset4 annosta

4 annosta
½ l (200 g)
kantarelleja
1
sipuli
1 dl
purjosipulia hienonnettuna
2 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
ripaus
musta- tai valkopippuria
1 rkl
1 prk (2 dl)
½ tl
suolaa
1 dl
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna myös sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot
  3. Lisää maito vähitellen joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta pippurilla.
  4. Paista toisella pannulla voissa sieniä ja sipulia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  5. Lisää sieni-sipuliseos maitokastikkeeseen. Lisää myös ruokakerma.
  6. Mausta suolalla. Viimeistele kastike tuoreella persiljalla tai ruohosipulilla.
  7. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)