Kantarellipasta

Kantarellipasta
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarellipastassa ei sienten herkkää omaa makua tule peittää, vaan korostaa. Vähän happoa sitruunasta, makeutta sokerista, ripaus suolaa ja vieno timjami tekevät sen. Ruokakerma ja juustoraaste sekä täytelöittävät että viimestelevät maun.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
250 g
pastaa
300 g
kantarelleja
1 rkl
150 g
varsiselleriä
100 g
purjoa
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
yhden
sitruunan kuori raastettuna
½ tl
timjamia , kuivamauste
mustapippuria myllystä
1 prk (3,3 dl)
2 dl
vettä
2 tl
vehnäjauhoja
puolikkaan (2 rkl)
sitruunan mehu
50 + 50 g
parmesaania raastettuna

Ohje

  1. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paloittele puhdistettuja sieniä tarvittaessa pienemmiksi. Leikkaa varsiselleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo.
  3. Paista sieniä kuivalla paistinpannulla, kunnes niitä ei irtoa nestettä. Lisää joukkoon voi ja sellerikuutiot, paista muutamia minuutteja. Lisää purjo, kääntele hetki. Mausta.
  4. Lisää joukkoon ruokakerma sekä vesi-vehnäjauhoseos. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja. Lisää sitruunamehu ja puolet juustoraasteesta.
  5. Yhdistä kastike ja valutettu pasta. Jaa annoslautasille ja ripottele päälle loppu raaste.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
123 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›