Hyppää sisältöön
Kantarellitäyte

Kantarellitäyte

Suomen sienisato käynnistyy keltavahveroilla eli kantarelleilla. Yhdessä pekonin kanssa paistettuna ja tuorejuustolla ja ruokakermalla täydennettynä, niistä saa herkullisen täytteen lettukesteihin. Kesäisen sienimetsän sijaan, kantarelleja löytää ympäri vuoden pakastealtaista.

Kantarellitäyte

Ainekset

annosta / letulle

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l kantarelleja
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 1 porkkana
  • 75-100 g kevätsipulia
  • ½ rkl
    kantarellifondia
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ rasiaa
    Valio Viola® basilika tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt basilika tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda aromaattisen basilikan…
    Valio Viola® kevyt e200 g basilika tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1-2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa puhdistetut sienet ja pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta porkkana karkealla raastinterällä. Hienonna kevätsipulit varsineen. Voit myös korvata kevätsipulit 2-3 kesäsipulilla (käytä sipuli ja varret).
  2. Paista sienet kuivalla pannulla, jotta niistä irtoaa ylimääräinen neste. Paista, kunnes neste on haihtunut.
  3. Lisää pannulle pekonit. Paista, kunnes pekoni alkaa kevyesti ruskistua. Lisää porkkanaraaste, paista vielä muutama min. Mausta fondilla tai murennetulla liemikuutiolla sekä pippurilla.
  4. Lisää tuorejuusto ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Kun täyte on sopivan sakeaa, lisää sipulit ja persilja.
  5. Tarjoa lettujen täytteenä.

Vinkki

Sopii myös paahtoleivän päälle tai uuniperunan täytteeksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 104 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 2,8 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi