Kantarellitäyte

Kantarellitäyte
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kantarellitäyte

Kantarellitäyte

Suomen sienisato käynnistyy keltavahveroilla eli kantarelleilla. Yhdessä pekonin kanssa paistettuna ja tuorejuustolla ja ruokakermalla täydennettynä, niistä saa herkullisen täytteen lettukesteihin. Kesäisen sienimetsän sijaan, kantarelleja löytää ympäri vuoden pakastealtaista.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta / letulle

6 annosta / letulle
1 l
kantarelleja
1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
1
porkkana
75 - 100 g
kevätsipulia
½ rkl
kantarellifondia

tai 0.333 lihaliemikuutiota
mustapippuria myllystä
½ pkt (à 200 g)
Valio Viola® kevyt basilika tuorejuustoa

tai pktValio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
1 prk (2 dl)
1 - 2 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa puhdistetut sienet ja pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta porkkana karkealla raastinterällä. Hienonna kevätsipulit varsineen. Voit myös korvata kevätsipulit 2-3 kesäsipulilla (käytä sipuli ja varret).
  2. Paista sienet kuivalla pannulla, jotta niistä irtoaa ylimääräinen neste. Paista, kunnes neste on haihtunut.
  3. Lisää pannulle pekonit. Paista, kunnes pekoni alkaa kevyesti ruskistua. Lisää porkkanaraaste, paista vielä muutama min. Mausta fondilla tai murennetulla liemikuutiolla sekä pippurilla.
  4. Lisää tuorejuusto ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Kun täyte on sopivan sakeaa, lisää sipulit ja persilja.
  5. Tarjoa lettujen täytteenä.
Vinkki

Vinkki

Sopii myös paahtoleivän päälle tai uuniperunan täytteeksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.