Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kantarellipiirakka

Aromikas kantarellipiirakka on mitä ihanin tarjottava juhlapöydässä tai arki-illan iltapalana. Suolainen piirakka käy myös kevyestä ateriasta, kun tarjoat sen kanssa vihersalaattia. Poimi kantarellit sienipiirakkaan lähimetsästä tai kaupan pakastealtaasta.

Kantarellipiirakka
Kantarellipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 1 l kantarelleja
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 prk
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g maustamaton laktoositon
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kananmuna

Ohje

  1. Nypi voi, jauhot ja suola sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan (Ø 25 cm).
  2. Puhdista ja paloittele sienet. Paista sieniä kuivalla, pinnoitetulla pannulla, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut.
  3. Sulata joukkoon voi ja lisää hienonnettu sipuli. Paista, kunnes sipuli alkaa kevyesti ruskistua.
  4. Nosta pannu pois levyltä. Sekoita joukkoon Koskenlaskija, persilja ja pippuri. Lisää lopuksi kananmuna. Kaada täyte vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 172 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 10 g
Rasva 12,3 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search