Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka

1 h 10 min
helppo
215 kcal / 100g
1
2

Aromikas kantarellipiirakka on mitä ihanin tarjottava juhlapöydässä tai arki-illan iltapalana. Suolainen piirakka käy myös kevyestä ateriasta, kun tarjoat sen kanssa vihersalaattia. Poimi kantarellit sienipiirakkaan lähimetsästä tai kaupan pakastealtaasta.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
2 rkl
vettä

Täyte

1 l
kantarelleja
2 rkl
2
sipulia hienonnettuna
1 pkt (250 g)
1 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ tl
rouhittua mustapippuria
1
kananmuna

Ohje

  1. Nypi voi, jauhot ja suola sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan (Ø 25 cm).
  2. Puhdista ja paloittele sienet. Paista sieniä kuivalla, pinnoitetulla pannulla, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut.
  3. Sulata joukkoon voi ja lisää hienonnettu sipuli. Paista, kunnes sipuli alkaa kevyesti ruskistua.
  4. Nosta pannu pois levyltä. Sekoita joukkoon Koskenlaskija, persilja ja pippuri. Lisää lopuksi kananmuna. Kaada täyte vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
16 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)