Vegaaninen lehtikaalirisotto

Vegaaninen lehtikaalirisotto

Valmista raikas risotto vegaanisena. Lehtikaalin voi hyödyntää ruokaan kokonaisena, koska myös lehtiruodit käytetään risoton valmistamiseen. Raikkautta risottoon tuo sitruuna ja lisämakua antaa raastettu piparjuuri.

Ainekset6 annosta

6 annosta
200 g
lehtikaalia
200 g
fenkolia
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 dl (35 g)
piparjuurta karkeana raasteena
yhden
sitruunan kuori
1 + 1 rkl ( )
sitruunamehua
½ tl
suolaa
4 dl (350 g)
risottoriisiä , arborio
1 l
vettä
2 ½ dl
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 ½
kasvisliemikuutiota
1 pussi (150 g)
1 dl
hienonnettua persiljaa

Paistamiseen

4 rkl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Huuhtele lehtikaali. Irrota kovat lehtiruodit ja hienonna ne. Paloittele lehdet. Leikkaa fenkoli pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä paistokasarissa. Lisää hienonnetut lehtiruodit, fenkoli, sipuli, valkosipuli ja piparjuuriraaste. Kuullota.
  3. Lisää lehtikaalin lehdet, sitruunan kuoriraaste ja 1 rkl sitruunamehua. Paista muutama min, kunnes lehdet hieman pehmenevät. Mausta suolalla. Siirrä kasvikset kulhoon.
  4. Kuumenna kasarissa 2 rkl öljyä, lisää riisi, kuullota. Kuumenna samalla kattilassa myös vesi, omenamehu ja liemikuutiot ja pidä lientä kuumana koko risoton valmistamisen ajan.
  5. Lisää lientä riisin joukkoon pari desiä kerrallaan ja lisää lientä aina vasta kun aikaisemmin lisätty neste on imeytynyt.
  6. Mausta pippurilla ja 1 rkl sitruunamehua ja lisää joukkoon kasviseos, Oddlygood raaste ja persilja. Kuumenna, kunnes raaste on sulanut. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›