Chimichurririsotto

Chimichurririsotto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Chimichurririsotto

Chimichurririsotto

Kirpakka sitruuna, aromikkaat yrtit, hapokas salaattijuusto ja kermainen avokado maistuvat tässä herkullisessa argentiinalaisesta ruokakulttuurista inspiraationsa saaneessa risotossa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
100 g
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
50 g
3 dl
risottoriisiä
1
kanaliemikuutio
2 dl
kuivaa valkoviiniä
7 dl
vettä
1 dl
tuoretta korianteria
1 dl
tuoretta lehtipersiljaa
1
vihreä chili
1
sitruunan kuori ja 2 rkl mehu
n. 2 rkl
oliiviöljyä
1 prk (180 g)
2
( kypsää avokadoa )

Ohje

  1. Hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuullota voissa kattilassa tai laakeassa kasarissa. Lisää risottoriisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  2. Murenna kattilaan liemikuutio. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa.
  3. Jatka veden lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  4. Soseuta yrtit, chili, sitruunamehu ja oliiviöljy teholeikkurissa tai sauvasekoittimella. Sekoita yrttikastike ja valutettu salaattijuusto risottoon kypsymisen loppuvaiheessa. Tarkista maku.
  5. Tarjoile heti, viimeistele annokset avokadolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.