Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Appelsiinirisotto ja paistettu broileri

Hedelmäinen ja kauniin keltainen appelsiinirisotto on viikonloppudinnerin kuningatar tai pääsiäispöydän yllättäjä. Chilillä ja hunajalla maustettu mehevä broileri viimeistelee herkullisen juhla-aterian.

Appelsiinirisotto ja paistettu broileri
Appelsiinirisotto ja paistettu broileri

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 dl vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 3 salottisipulia
  • 45 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl risottoriisiä
  • 3 dl
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu 1 l hedelmälihaa
  • ½ g sahramia
  • 2 tl hunajaa
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 100 g (2 dl)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Broileri

  • 500 g broilerin paistileikkeitä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa

Ohje

  1. Valmistele ensin broilerit: Laita broileri uunivuokaan. Soseuta loput ainekset sauvasekoittimella ja hiero marinadi broilerin pintaan. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 20 min.
  2. Kiehauta vesi ja kanaliemikuutio.
  3. Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kattilaan kanalientä ja sekoittele riisejä reippaasti. Anna kiehua hiljalleen n. 15 min välillä sekoitellen ja lientä lisäillen. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  4. Sekoita keskenään appelsiinimehu ja sahrami. Lisää risottoon kypsymisen loppuvaiheessa hunajan kanssa. Ota pois levyltä.
  5. Lisää risottoon voi ja raastettu juusto samalla sekoittaen. Tarkista maku.
  6. Viipaloi hetken vetäytyneet broilerin leikkeet ja aseta risottoannosten pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 15,5 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search