Appelsiinirisotto ja paistettu broileri

Appelsiinirisotto ja paistettu broileri
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Appelsiinirisotto ja paistettu broileri

Appelsiinirisotto ja paistettu broileri

Hedelmäinen ja kauniin keltainen appelsiinirisotto on viikonloppudinnerin kuningatar tai pääsiäispöydän yllättäjä. Chilillä ja hunajalla maustettu mehevä broileri viimeistelee herkullisen juhla-aterian.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
1212 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
7 dl
vettä
2
kanaliemikuutiota
3
salottisipulia
3 rkl
4 dl
risottoriisiä
3 dl
½ g
sahramia
2 tl
hunajaa
2 rkl
100 g

Broileri

500 g
broilerin paistileikkeitä
2 rkl
öljyä
2
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
1 tl
suolaa
1 rkl
hunajaa

Ohje

  1. Valmistele ensin broilerit: Laita broileri uunivuokaan. Soseuta loput ainekset sauvasekoittimella ja hiero marinadi broilerin pintaan. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 20 min.
  2. Kiehauta vesi ja kanaliemikuutio.
  3. Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kattilaan kanalientä ja sekoittele riisejä reippaasti. Anna kiehua hiljalleen n. 15 min välillä sekoitellen ja lientä lisäillen. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  4. Sekoita keskenään appelsiinimehu ja sahrami. Lisää risottoon kypsymisen loppuvaiheessa hunajan kanssa. Ota pois levyltä.
  5. Lisää risottoon voi ja raastettu juusto samalla sekoittaen. Tarkista maku.
  6. Viipaloi hetken vetäytyneet broilerin leikkeet ja aseta risottoannosten pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.