Sitruunarisotto

Sitruunarisotto

Sitruunarisotto on yksinkertainen ja konstailematon ruoka sellaisenaan tai lisäkkeenä kala- ja kanaruoille. Kurkuman ansiosta risottoon saadaan kauniin keltainen väri, vaikka mausteena saa loistaa yksinoikeudella sitruuna.

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 1 l
vettä
2
kanaliemikuutiota
3
salottisipulia
3 rkl
½ tl
kurkumaa
4 dl
risottoriisiä
2 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl
50 g

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja kanaliemikuutio.
  2. Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan kurkuma ja riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
  4. Jatka kanaliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  5. Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää kypsään risottoon voi ja raastettu juusto. Sekoita kunnes ovat sulaneet. Tarkista maku.
  6. Laita risotto lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Tarjoa välittömästi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)