
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.2
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 3 salottisipulia
-
45 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl kurkumaa
- 4 dl risottoriisiä
- 2½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
50 g
Valio Keisarinna® juustoaValio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
Jaa resepti
Ohje
- Kiehauta vesi ja kanaliemikuutio.
- Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan kurkuma ja riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
- Jatka kanaliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
- Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää kypsään risottoon voi ja raastettu juusto. Sekoita kunnes ovat sulaneet. Tarkista maku.
- Laita risotto lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Tarjoa välittömästi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
120 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
14,8 g
Rasva
4,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa