Kurkumarisotto

Kurkumarisotto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kurkumarisotto

Kurkumarisotto

Valmista kurkuman kauniin keltaiseksi värjäämä ateria. Värikäs risotto on omiaan juhlapöydässä tai arkiruokailua piristämään. Joukkoon voi lisätä myös esim. tuoretta parsaa, jolloin risoton voi nostaa vaikka kasvisruokailijan pääsiäispöytään. Ruoka valmistuu puolessa tunnissa, parsarisotto vie parsojen käsittelyn verran pidempään.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
7 ½ dl
vettä
1 ½
kasvisliemikuutiota
200 g
sipulia
1 - 2 (75 g)
varsisellerin vartta
3 rkl
3 ½ dl
risottoriisiä , arborio
2 tl
kurkumaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
1 ½ dl
2
tuoretta basilikaa
( nippu (400 g)
tuoretta, vihreää parsaa )

Ohje

  1. Valmista kasvisliemi yhdistämällä vesi ja liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) kattilassa. Lämmitä liemi ja pidä se kuumana risoton valmistamisen ajan.
  2. Hienonna sipuli ja halkaistut varsisellerit. Lisää ne, sekä Oivariini, riisi ja kurkuma paistokasariin. Kuullota.
  3. Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä n. 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa nestettä 1 - 1 ½ dl erissä välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta nestelisäystä.
  4. Lisää kasvisliemen jälkeen valkoviiini ja viimeisenä ruokakerma.
  5. Mausta sitruunakuoriraasteella, sitruunamehulla ja juustoraasteella. Sekoita.
  6. Valmiin risoton kuuluu olla kosteaa ja riiseissä tulee olla vielä purutuntumaa.
  7. Tarjoa heti. Viimeistele annokset basilikalla.
  8. Ruoasta tulee 5 - 6 pääruoka-annosta tai 8 - 10 alkuruoka- / lisukeruoka-annosta.
  9. Kurkumarisotto vihreällä parsalla

  10. Kuori nippullinen parsoja nupun alta kantaan asti ja leikkaa kovat kantaosat pois.
  11. Paloittele ja paista parsapalat kevyesti Oivariini rasvassa (1 rkl), niin että ne hieman pehmenevät. Mausta 1 tl sitruunamehua ja ripauksella suolaa. Lisää parsapalat risottoon lopuksi, jätä osa nuppupaloja annoksen koristeluun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.