
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 7½ dl vettä
- 1½ kasvisliemikuutiota
- 200 g sipulia
- 1-2 (75 g) varsisellerin vartta
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3½ dl risottoriisiä, arborio
- 2 tl kurkumaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
-
2 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakermaaValio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
-
1½ dl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 0 kg tuoretta basilikaa
- 1 nippu (400 g) tuoretta, vihreää parsaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista kasvisliemi yhdistämällä vesi ja liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) kattilassa. Lämmitä liemi ja pidä se kuumana risoton valmistamisen ajan.
- Hienonna sipuli ja halkaistut varsisellerit. Lisää ne, sekä Oivariini, riisi ja kurkuma paistokasariin. Kuullota.
- Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä n. 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa nestettä 1 - 1 ½ dl erissä välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta nestelisäystä.
- Lisää kasvisliemen jälkeen valkoviiini ja viimeisenä ruokakerma.
- Mausta sitruunakuoriraasteella, sitruunamehulla ja juustoraasteella. Sekoita.
- Valmiin risoton kuuluu olla kosteaa ja riiseissä tulee olla vielä purutuntumaa.
- Tarjoa heti. Viimeistele annokset basilikalla.
- Ruoasta tulee 5 - 6 pääruoka-annosta tai 8 - 10 alkuruoka- / lisukeruoka-annosta.
Kurkumarisotto vihreällä parsalla
- Kuori nippullinen parsoja nupun alta kantaan asti ja leikkaa kovat kantaosat pois.
- Paloittele ja paista parsapalat kevyesti Oivariini rasvassa (1 rkl), niin että ne hieman pehmenevät. Mausta 1 tl sitruunamehua ja ripauksella suolaa. Lisää parsapalat risottoon lopuksi, jätä osa nuppupaloja annoksen koristeluun.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
107 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
4,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta basilikaa