Kurkumarisotto

Kurkumarisotto

40 min
keskitaso
133 kcal / 100g
1
1

Valmista kurkuman kauniin keltaiseksi värjäämä ateria. Värikäs risotto on omiaan juhlapöydässä tai arkiruokailua piristämään. Joukkoon voi lisätä myös esim. tuoretta parsaa, jolloin risoton voi nostaa vaikka kasvisruokailijan pääsiäispöytään. Ruoka valmistuu puolessa tunnissa, parsarisotto vie parsojen käsittelyn verran pidempään.

Ainekset

5 annosta
7 ½ dl
vettä
1 ½
kasvisliemikuutiota
200 g
sipulia
1 - 2 (75 g)
lehtisellerin vartta
3 rkl
3 ½ dl
risottoriisiä , arborio
2 tl
kurkumaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
1 ½ dl
2
tuoretta basilikaa
nippu (400 g)
tuoretta, vihreää parsaa

Ohje

  1. Katso ensin video, kuinka kurkumarisotto parsalla höystettynä valmistuu:
  2. Valmista kasvisliemi yhdistämällä vesi ja liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) kattilassa. Lämmitä liemi ja pidä se kuumana risoton valmistamisen ajan.
  3. Hienonna sipuli ja halkaistut varsisellerit. Lisää ne, sekä Oivariini, riisi ja kurkuma paistokasariin. Kuullota.
  4. Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä n. 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa nestettä 1 - 1 ½ dl erissä välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta nestelisäystä.
  5. Lisää kasvisliemen jälkeen valkoviiini ja viimeisenä ruokakerma.
  6. Mausta sitruunakuoriraasteella, sitruunamehulla ja juustoraasteella. Sekoita.
  7. Valmiin risoton kuuluu olla kosteaa ja riiseissä tulee olla vielä purutuntumaa.
  8. Tarjoa heti. Viimeistele annokset basilikalla.
  9. Ruoasta tulee 5 - 6 pääruoka-annosta tai 8 - 10 alkuruoka- / lisukeruoka-annosta.
  10. Kurkumarisotto vihreällä parsalla

  11. Kuori nippullinen parsoja nupun alta kantaan asti ja leikkaa kovat kantaosat pois.
  12. Paloittele ja paista parsapalat kevyesti Oivariini rasvassa (1 rkl), niin että ne hieman pehmenevät. Mausta 1 tl sitruunamehua ja ripauksella suolaa. Lisää parsapalat risottoon lopuksi, jätä osa nuppupaloja annoksen koristeluun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)