Valkoinen pizza

Valkoinen pizza

45 min
keskitaso
216 kcal / 100g
2
3

Maistuisiko vähän erilainen pizza? Pizzan raaka-aineet perustuvat väriin ja toistensa yhteensopivuuteen. Vaaleita raaka-aineita on pizzassa valkohomejuustoa myöden.

Ainekset

2 pyöreätä pizzaa

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

2 prk (à 200 g)
3 - 4
valkosipulin kynttä
¼ tl
suolaa
1 tlk (400/250 g)
kypsiä, valkoisia papuja
1 prk (330/185 g)
säilykeparsaa valkoista säilykeparsaa
200 g
Brie juustoa
1
sipuli
1 dl
cashewpähkinöitä

Pinnalle

oliiviöljyä
sormisuolaa
rucolan lehtiä

Ohje

  1. Pohja

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli kaksi pyöreää pizzapohjaa ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipelleille.
  6. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Valkoinen täyte

  8. Yhdistä crème fraîche, hienonnetut tai murskatut valkosipulinkynnet ja suola.
  9. Huuhtele pavut kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti. Valuta myös säilykeparsat ja paloittele ne.
  10. Viipaloi Brie. Leikkaa sipuli viipaleiksi.
  11. Levitä purkillinen crème fraîchea kummallekin pizzapohjalle.
  12. Ripottele päälle ensin pavut ja sipulirenkaat. Asettele päälle parsapalat ja juusto.
  13. Viimeistele cashewpähkinöillä.
  14. Paista pelti kerrallaan alalämmöllä 225 asteessa uunin alatasolla n. 15 min tai kunnes kypsä.
  15. Valuta paistetun pizzan päälle ohuena nauhana hieman oliviiöljyä. Viimeistele sormisuolalla ja rucolan lehdillä.
  16. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
216 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)