Papusosekeitto

Papusosekeitto

Maistuisiko höyryävä papusosekeitto? Tämän sosekeiton tekee ruokaisaksi valkoiset pavut. Tuorejuustolla saadaan keittoon pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Keiton päälle ripoteltavat pekoni ja oliivit viimeistelevät kokonaisuuden.

30 min
helppo
109 kcal / 100g
5
3

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (150 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
150 g
varsisellerin vartta
1
punainen paprika
1
kanaliemikuutio
2 tlk (400 g)
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 dl
vettä
1 rasia (200 g)
½ tl
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

170 g
pekonia
1 dl (50 g)
vihreitä oliiveja

Ohje

  1. Kuori sipulit. Lohko sipuli ja leikkaa valkosipuli viipaleiksi. Paloittele selleri ja paprika.
  2. Laita kasvikset, liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja papu-tomaattisäilykkeet kattilaan. Lisää vesi tölkkien kautta.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi n. 15 min.
  4. Paahda sillä aikaa pekonit joko paistinpannulla tai uunin yläosassa rapeiksi.
  5. Hienonna pekonit. Viipaloi oliivit.
  6. Soseuta keitto. Lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi ja kuumenna. Mausta keitto pippurilla.
  7. Ripottele pekonia ja oliiviviipaleita suoraan kattilaan tai keittoannosten päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
109 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,2 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)