Papusosekeitto

Papusosekeitto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Papusosekeitto

Papusosekeitto

Maistuisiko höyryävä papusosekeitto? Tämän sosekeiton tekee ruokaisaksi valkoiset pavut. Tuorejuustolla saadaan keittoon pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Keiton päälle ripoteltavat pekoni ja oliivit viimeistelevät kokonaisuuden.

Valmistusaika

Työaika
15 min
hauduttaminen
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (150 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
150 g
varsisellerin vartta
1
punainen paprika
1
kanaliemikuutio
2 tlk (400 g)
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 dl
vettä
1 rasia (200 g)
½ tl
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

170 g
pekonia
1 dl (50 g)
vihreitä oliiveja

Ohje

  1. Kuori sipulit. Lohko sipuli ja leikkaa valkosipuli viipaleiksi. Paloittele selleri ja paprika.
  2. Laita kasvikset, liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja papu-tomaattisäilykkeet kattilaan. Lisää vesi tölkkien kautta.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi n. 15 min.
  4. Paahda sillä aikaa pekonit joko paistinpannulla tai uunin yläosassa rapeiksi.
  5. Hienonna pekonit. Viipaloi oliivit.
  6. Soseuta keitto. Lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi ja kuumenna. Mausta keitto pippurilla.
  7. Ripottele pekonia ja oliiviviipaleita suoraan kattilaan tai keittoannosten päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
109 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.